23.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba;  “Biz doğruları söyledikçe, AKP daha fazla yanlış yapıyor. Devlet inatla yönetilmez” dedi.

Ağbaba;  “Biz doğruları söyledikçe, AKP daha fazla yanlış yapıyor. Devlet inatla yönetilmez” dedi.

AÇIKLAMA YAPTIKTAN 2 GÜN SONRA MÜDÜRÜ ASALETEN ATADILAR

AĞBABA; “DEVLET İNATLA YÖNETİLMEZ”

Veli Ağbaba’nın açıklamasından 2 gün sonra  Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atama yapıldı. Ağbaba;  “Biz doğruları söyledikçe, AKP daha fazla yanlış yapıyor. Devlet inatla yönetilmez” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde ismi mahkeme dosyalarında yakınlarını korumak,anılan, davası halen devam eden önceki dönem Malatya  İl Milli Eğitim Müdürü’nün Balıkesir’e, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün ise Karaman’a atanmasını eleştirmişti. Ağbaba’nın açıklamasının üzerinden 2 gün geçtikten sonra Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı imzasıyla önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürlünün Balıkesir’e asaleten ataması gerçekleştirildi.

DAVA DOSYASI SUÇLAMALARLA DOLU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Şubat tarihinde yaptığı yazılı açıklamada; “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören okullar, kamu kurumları ve sivil vatandaşlara ait binaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Malatya Valiliği YİKOB tarafından usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince konunun yargıya taşındığını, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi  tarafından dosyanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini belirterek, aralarında rüşvet alıp verme, usulsüz ihale verilmesi, resmi işlem yapılmadan yakınlarına ihale verilmesi, Malatya’da aynı işi yapabilecek müteahhitler varken, başta Elazığ olmak üzere çevre illerden tespit edilen 5-6 müteahhide sürekli ihaleler verilmesi,bina yıkımı işlerinin çok büyük kısmının tek bir firmaya verilmesi gibi çok sayıda suçlamanın yer aldığı dava dosyasında, önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü ile önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü‘nün bu işlerden menfaat elde ettiklerinin öne sürüldüğünü belirtmişti.

ERDOĞAN İMZASIYLA ASALETEN ATANDI

Ağbaba’nın, isimleri mahkeme dosyalarında yer alan, dava süreci devam eden daire müdürlerinin AKP tarafından farklı illere müdür olarak görevlendirilmesinin ileride çok daha büyük sorunlar yaratacağını belirtmesine rağmen, bu açıklamasının hemen ardından,Balıkesir’e vekaleten atanan önceki dönem Malatya İl Milli Eğitim Müdürü’nün 25 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atanması şaşkınlık yarattı.

ASALET İÇİN AÇIKLAMA BEKLEMİŞLER

Ağbaba, “Açıklamamızın üzerinden 2 gün geçtikten sonra Eylül ayında vekaleten Balıkesir’e atanan Milli Eğitim Müdürü’nün asaleten atanması AKP’nin bakış açısının göstergesidir.Devlet inatla yönetilmez. Biz doğruları söyledikçe, AKP kendi bürokratlarını korumak için daha fazla yanlış yapıyor.İsmi mahkeme dosyasında geçen kurum müdürlerinin dava sonuçlandıktan sonra görevlendirilmesi beklenirken,apar topar asaleten atama yapılması suçluluk psikolojisinin göstergesidir. AKP, vazgeçemediği müdürleriyle yanlışların ortağı olduğunu ispat etmektedir.” Dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın