16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba: Yeşiltepe Ötelenmiş, Dışlanmış, Kuyu Suyuna Mahkum Edilmiş

Ağbaba: Yeşiltepe Ötelenmiş, Dışlanmış, Kuyu Suyuna Mahkum Edilmiş

AĞBABA,HOCA AHMET YESEVİ MAHALLESİ’NİN SESİ OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin sorunlarını TBMM genel kurulunda gündeme getirdi.Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır’ın  sitemini aktaran Ağbaba, sorunların çözümü için destek istedi.

 Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yoğun yaşadığı bir mahalle olduğunu ve  otuz yıl önce bölgeye yapılan afet evleriyle birlikte 10 bini aşan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Ağbaba, mahallenin sorunlarının her geçen gün azalması beklenirken  arttığını ifade etti.

YEŞİLTEPE ÖTELENMİŞ,DIŞLANMIŞ, KUYU SUYUNA MAHKUM EDİLMİŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin Muhtarı Orhan Ünalır, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada mahallesine ısrarla yatırım yapılmadığını kaydetmiş, yetkililerden yardım istemiştir. Muhtarın ifadesine göre, ‘Mahalle, üvey evlat muamelesi görmektedir. Yeşiltepelilerin tamamı artezyen suyu içiyor, mahalle sakinleri kuyu suyu kullanıyor. Yeşiltepe, ötelenmiş, dışlanmış, kuyu suyuna mahkûm edilmiş, mahallenin altyapısı çökmüş, kanalizasyon için ise devamlı vidanjör getiriyoruz.’ Diyor” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba konuşmasının devamında “Mahalle muhtarı, sorunların Malatya’da çözülmediğini, Mecliste gündeme getirilip çözümüne ortak olmamızı istedi. Ben de buradan sözümü tutuyor, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nin sorunlarını gündeme getirmek istiyorum. Mahalle sakinlerinin her zaman yanında olduğumu belirtmek istiyorum.”dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın