28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan,21 Mart Nevruz bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan,21 Mart Nevruz bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN GÜRKAN’IN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan,21 Mart nevruz bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan,” Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kavganın değil barışın, nefretin değil sevginin, düşmanlığın değil dostluğun bayramıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan,21 Mart nevruz bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında” Çin Seddi’nden Tuna Nehri’ne kadar uzanan geniş bir coğrafyada, milletlerin, toplulukların, kültürlerin ortak mirası olan Nevruz Bayramı, yeni günün, yeni baharın müjdecisi, toprağın uyanışı ve berekete dönüşünün adıdır.Nevruz, Ergenekon Destanında sabırdır, hünerdir, coşkudur, kahramanlıktır. Orta Asya’dan Anadolu’ya oradan Balkanlara, Mezopotamya’ya  kurulan Toy’dur. Yüreğimizdeki özgürlük, kardeşlik bir milletin diriliş destanıdır. Kardeşliğin, baharın bayramıdır.Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kavganın değil barışın, nefretin değil sevginin, düşmanlığın değil dostluğun bayramıdır. Yüzlerce yıldır kökü aynı maziden gelen ve geleceği beraberce inşa ederek huzur içinde yaşayan kutlu milletimizin bayramıdır. Gittiği topraklara hak ve adalet dağıtan, ayak bastığı yeri Anayurt yapan iradenin bayramıdır Nevruz. Nesilden nesile aktarılan bir geleneğe, tarih bilincine, doğa sevgisine, yaşama sevincine ve ruh güzelliğine dönüşmesi umududur Nevruz.On gün sonra sandıklara gideceğimiz Malatya’mızda seçim havasından ziyade bayram havasında geçen bu günlerin Nevruz Bayramıyla taçlanması, bayramlara bayram katmıştır.Dikenden gül bitiren, kışı da bahara döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir. Türk dünyasında “Sultan Nevruz” adıyla kutlanan bu bayramın; tarihiyle, coğrafyasıyla, şiiriyle, şarkısıyla, gelenek ve görenekleriyle kutlu olmasını dilerim. Malatya’lı hemşehrilerimin her anı ve günü Nevruz güzelliği ve zerâfetiyle geçsin. Bayramlar bayram gibi olsun, gönüllere rahmet dolsun” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın