28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

AK Partili Çalık: “TCDD 5 Bölge Müdürlüğü Taşınacak”

AK Partili Çalık: “TCDD 5 Bölge Müdürlüğü Taşınacak”

AK Partili Çalık: “TCDD 5 Bölge Müdürlüğü Taşınacak”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TCDD Malatya 5.Bölge Müdürlüğü ve lojmanlarının kentte yeni bir alana taşınacağını ve mevcut alanında şehre kazandırılacağını söyledi.
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Çalık, ilk olarak Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nce düzenlenen 9.Sürü Yönetimi Elamanı (çobanlık) kursunu tamamlayanlara sertifika dağıtım törenine katıldı. Milletvekili Çalık, küçükbaş havyan yetiştiriciliğinin gelişmesine katkı sunmasından dolayı Birlik Başkanı İhsan Akın’a teşekkür etti.
Milletvekili Çalık, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çobanlarında eğitimden geçmesi için bir çalışma başlattığını kaydederek, “Çobanlarında eğitim düzeyi ne olursa olsun yapacağı işle ilgili eğitim almasını istedi. Bugüne kadar bin 500’e yakın sürü yönetim elemanını yetiştirdik. 6 bin TL gibi bir maaş alıyorlar” diye konuştu. Çalık, konuşmasının ardından 9.Sürü Yönetimi Elamanı (çobanlık) kursunu tamamlayanlara sertifikalarını verdi.
Milletvekili Çalık daha sonra Malatya TCDD 5.Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Ali Karabey ve ekibi ile bir araya geldi.
Malatya’daki çalışmalar, yatırım, projeler ve personellerin talepleri ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunan Çalık, “Malatya TCDD 5.Bölge Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıyla birlikte tüm Türkiye’yi yeniden demir ağlarla döşemek üzere çok hızlı bir çaba sarf ediyorlar. Malatya’mızla ilgili de yatırımlarımıza devam ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bölge müdürlüğü binasıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Bu bölge Malatya’nın en güzide alanlarından birisi ve Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan protokol çerçevesinde bölge müdürlüğümüz yeni bir yere taşınacak. Lojmanlarda dahil olmak üzere taşınma işlemi yapılacak. Bu alanda Malatya’ya kazandırılacak” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın