20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Akçadağ ÇakallıPınar Suya Kavuştu

Akçadağ ÇakallıPınar Suya Kavuştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ İlçesi Çakıllıpınar, Çobanuşağı, Güzyurdu ve Kadıibrahim Mahallesi’nde içmesuyu çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL’ye mal olacak olan çalışmalarda 15 bin metrelik içmesuyu hattı kısmı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında ayrıca 5 adet su deposu, 8 adet basınç kırıcı ve 95 adet abone bağlantı çalışması yapılacak.

Muhtar Karaca: Hiç Boş Gönderilmedik

Akçadağ İlçesi Çakıllıpınar Mahallesi Muhtarı Cumali Karaca, özellikle Malatya’nın büyükşehir olmasının ardından hizmetin daha hızlı yapıldığını ifade ederek, “13 yıldır muhtarım. Devletten her istediğimizi aldık. Su sıkıntımız vardı, onu da bulduk. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Gittiğimiz her sorunumuz için bizleri boş göndermediler. Dilekçemizi verdik. Ardından MASKİ gelerek gerekli incelemelerini yaptı. Suyumuzu buldular. Hat döşeme çalışmaları bitti. Her evin kapısının önüne gidecek şekilde borular döşendi. Allah nasip ederse bir aya kadar sularımıza kavuşmuş olacağız. Yapılan hizmetlerden memnunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e ve emeği geçen herkese mahallelim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dr. Özgür Özdemir: Çakıllıpınarlılara Hayırlı Olsun

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, mahalleye 2 adet su deposu, 1 adet terfi binası, 4 adet basın kırıcı, 65 abone bağlantısı ve 6520 metre şebeke hattı çalışmasının yapıldığını belirterek, “Yaşanan su sıkıntısının bizlere ulaşmasıyla birlikte gerekli incelemelerimizi yaptık. Sondaj ile suyu bulduk. 150 nüfusu olan mahallemizin içmesuyu sıkıntısını gidermiş olduk. Şebeke hattını döşedik. Abone bağlantılarını yaptık. Su deposunun inşaatına başladık. En kısa süre içinde suyu evlere vermiş olacağız. Tüm Çakıllıpınarlılara hayırlı olsun” dedi.

Kadıibrahim’de Çalışmalar Tamamlandı           

Akçadağ İlçesi Kadıibrahim Mahallesi’nde ise tüm çalışmaların tamamlandığını kaydeden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Mahallemiz için 8 bin 505 metre içmesuyu hattı çalışması, 2 adet basın kırıcı oda, 4 adet vantuz odası, 1 adet terfi binası, 20 ve 30 tonluk 2 adet su deposu, 1 adet tahliye odası ve 65 adet abone bağlantı çalışmasını tamamladık. Tüm bölgelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın