28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Akçadağ Parkı Hizmete Girdi

Akçadağ Parkı Hizmete Girdi

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yönelik hizmetleri yoğun bir şekilde devam ediyor

AKÇADAĞ PARKI HİZMETE GİRDİ

    Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, daha önce mezbelelik olan yerin, şimdi bir güzellik olarak ortaya çıktığını belirterek, parkın yapılmasından dolayı Başkan Çakır ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Büyükşehir statüsüyle birlikte il genelinden sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2.5 yıllık süre zarfında merkezin yanı sıra ilçelere önemli hizmetler götürdü. 


Kırsal ilçe ve mahallelerde rekor seviyede yapılan yol, asfalt, köprü gibi hizmetlerine, kültür merkezleri, mezbahana ve park projelerini de ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ ilçesinde yaptırdığı parkı da bitirerek hizmete açtı.


4500 metrekarelik park


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından her ilçeye bir park yapılması projesi kapsamında Akçadağ ilçe merkezinde yapılan park 4.500 m2 alandan oluşuyor. 


2.570 m2’lik yeşil alanın bulunduğu park içerisinde; basketbol sahası, fitness alanı, çocuk oyun alanları, çeşme, şelale, yürüyüş yolları, aydınlatma grupları, oturma kamelyaları gibi alanlar bulunuyor.


Hizmete girmesiyle birlikte Akçadağlılar tarafından büyük beğeni toplayan ve özellikle çocuklar ile gençlerin büyük ilgisine maruz kalan park, yaklaşık 500 bin liraya maloldu.

akcadag_park
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, park yapılan alanın daha önce tam bir mezbelelik olduğunu belirterek, parkın yapılmasından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında Büyükşehir Belediyesi ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kazgan, “Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçeye bu tür park yapımı yönünde bir çalışması oldu. Biz burayı önerdik. Burası karanlık bir alandı. Şu an farklı bir yere gelmiş olarak görüyoruz. Sonuçta bir güzellik ortaya çıktı. Akçadağlı ailelerin, çocuklarımızın rahatlıkla gelip, vakit geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri, yanlış yerlerde değil, doğru yerlerde faydalı yerlerde enerjilerini harcayabilecekleri bir alan oldu” dedi.


Vatandaşların sahip çıkması gerekiyor


Yapılan bu güzel parkın Akçadağlılara uzun yıllar hizmet vermesi için vatandaşların buraya sahip çıkması gerektiğini söyleyen ve sahip çıkmaları için ricada bulunan Başkan Kazgan şunları söyledi: “Parkımızı temiz tutmamız, sahip çıkmamız gerekiyor. Akçadağ’da güzel şeyler olacak ama biraz da sahiplenmeyle olacak. Öncelikle gençlerimize buraya sahip çıkmalarını istiyorum. Bakarsak burası bize uzun yıllar güzel bir park, dinlenme yeri olur. Çocuklarımızın buraya sahip çıkacaklarına inanıyorum. Park yerimizin halkımıza, ilçemize faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın