29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Amerikalı annenin yaşam mücadelesi ringlerde tarih yazdı

Amerikalı annenin yaşam mücadelesi ringlerde tarih yazdı

BD’nin New York kentinde yokluklar içinde büyüyen ve kızına tek başına bakmak zorunda kalan Heather Hardy, “stres atmak” için başladığı boksta kısa zamanda profesyonelleşerek girdiği 16 maçın tamamını kazandı ve Dünya Boks Konseyi (WBC) Uluslararası Şampiyonu olmayı başardı.

Brooklyn’in dişi Rocky’si

New York’un Brooklyn bölgesinde yaşayan “Heat” lakaplı boksör Hardy’nin hayat hikayesi “Rocky” filmini aratmıyor. Büyüdüğü kenar mahallede yoksulluk, evsizlik ve cinsel istismar gibi zorluklarla karşılaşan Hardy’nin hayatı, erken yaşta yaptığı evliliği de olaylı şekilde bitince, kızı Annie Wagner’ın ihtiyaçlarını karşılayabilmek uğruna benzerine az rastlanır bir mücadeleye dönüştü. Hardy, kızına bakmak ve giderlerini karşılayabilmek için aynı anda 6 farklı işte çalışmak zorunda kaldı.

Ancak Hardy’nin hayatı, formunu korumak ve biraz olsun stresini atmak için 28 yaşındayken gitmeye başladığı spor salonunda boks ile tanışınca tamamen değişti. Yoğun iş temposuna rağmen boks çalışmalarına devam eden Hardy, kısa sürede ulaşılması zor başarılar elde etti. Boks yapmaya başladıktan sadece 3 hafta sonra ilk amatör karşılaşmasına çıkan Hardy, 18 ay gibi bir sürede amatör olarak 8 unvan kazandıktan sonra profesyonelliğe adım attı.

6 ayrı işte çalışırken boks yaptı

Hardy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukluğum yoksulluk, evsizlik ve cinsel istismar gibi zorluklar içinde geçti. Boksa 28 yaşında, yani çok geç başladım. Boksa başladığımda zor bir boşanma süreci yaşıyordum. Kızımla yaşamak zorundaydım ve aynı anda 6 işte çalışıyordum. Boks, o dönemde kendim için yaptığım tek şeydi. İşlerimi aksatmamak için salona sabah 6’dan önce gelirdim. İlk amatör karşılaşmama boksa başladıktan sadece 3 hafta sonra çıktım.”

“Başarımı kızıma anlatıyorum”

Yoğun temposu nedeniyle birçok kez kızı Annie’nin doğum günü partisi ve okul gezisi gibi etkinliklere katılamadığını anlatan Hardy, “Bunun karşılığında ona tek başına zor şartlar altında nasıl başarılı olacağını gösteriyorum.” şeklinde konuştu.

“Kazancım, erkek sporcularınkinin onda birinden az”

Kadın sporcuların karşılaştığı zorluklara da dikkati çeken Hardy, kariyer hedefini ise şöyle özetledi: “Boksa ilk başladığımda dünyanın en iyisi olmayı hedefliyordum ama kadın ve erkek sporcular arasındaki kazanç farkını görünce bu yaklaşımı düzeltmek öncelikli hedefim oldu. Örneğin Barclays Merkezi’nde çok önemli maçlar çıkarıyorum ama erkek sporcuların onda birinden bile az kazanabiliyorum. Aynı başarıyı elde eden erkek ve kadın sporcuların eşit kazanması gerektiğine inanıyorum. Medya kuruluşları da kadın boksörlere yayınlarında erkeklere kıyasla fazla yer vermiyor. Bu nedenle hedefim artık çok basit. Bu kadın sporcuların da erkekler gibi kazanabileceğini ispatlayacağım.”

Hardy 25 Haziran tarihinde Barclays Merkezi’nde 17. karşılaşmasına çıkacak.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/amerikali_annenin_yasam_mucadelesi_ringlerde_tarih_yazdi.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın