28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Anadolu’muza Ve Değerlerimize Sımsıkı Bağlı Kalmak Bizi Daha Güçlü Yarınlara Taşıyacaktır

Anadolu’muza Ve Değerlerimize Sımsıkı Bağlı Kalmak Bizi Daha Güçlü Yarınlara Taşıyacaktır

BAŞKAN ÇINAR, KİLTEPE MAHALLESİNDEKİ ANADOLU İRFANI SEMİNERİNE KATILDI

“Anadolu’muza Ve Değerlerimize Sımsıkı Bağlı Kalmak Bizi Daha Güçlü Yarınlara Taşıyacaktır”

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde ‘Değerlerimiz Kimliğimiz’ projesi kapsamında düzenlenen Anadolu İrfanı seminerine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Anadolu’muza ve değerlerimize sımsıkı bağlı kalmak bizi daha güçlü yarınlara taşıyacaktır.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Memur-Sen Malatya Şube Başkanlığı işbirliğiyle başlatılan “Değerlerimiz Kimliğimiz” projesi kapsamında ki “Anadolu İrfanı” semineri, Kiltepe mahallesinde ki Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde düzenlendi.

Ailelere ve çocuklara yönelik kültürel ve sosyal eğitimlerin verildiği programa; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar’ın yanı sıra AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Anadolu İrfanı” seminerleri kapsamında; Karakavak, Şeyhbayram, Bostanbaşı, Yeşiltepe, Topsöğüt,  Dilek, Şahnahan ve Kiltepe mahalleleri ile Yeşilyurt Kent Konseyi’nde yetişkinler, gençler ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Seminer kapsamında; 6 ile 18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik farklı konu başlıkları altında eğitim programlarının organize edildiğini söyleyen Başkan Çınar, “ Kültürümüzü, medeniyetimizi ve bizi biz yapan kadim değerlerimizi geleceğe aktarılması, nesilden nesile taşınması bu tür kültürel etkinliklerimizin temel hedefidir. Ecdadımızın büyük emekler vererek bize emanet ettiği Anadolu’muza ve değerlerimize sımsıkı bağlı kalmak bizi daha güçlü yarınlara taşıyacaktır. ” diye konuştu.

Konuşmasında kültüre, sanata ve eğitime çok önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çınar, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Kent Konseyimizin bünyesinde gerçekleşen kültürel, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitim hayatlarına anlamlı ve güzel dokunuşlarda bulunuyoruz. İlçemizin bütün yaşam alanlarına bu tür hizmetlerimizi yaygınlaştırarak bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sanatsal yönlerini zenginleştirmeye çalışıyoruz. Sürekli çalışan, dinamik ve güçlü bir ekip anlayışıyla bu çalışmalarımızı başarıyla organize ederek, farklı konu başlıklarında düzenlediğimiz ya da destek verdiğimiz kültürel projelerle Yeşilyurt’umuzun eğitim çıtasını sürekli yukarılarda tutmaya özen gösteriyoruz. Yeşilyurt Kent Konseyi ve Memur-Sen Şube Başkanlığımızla ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Anadolu İrfanı Seminerleri’ ile Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığımızla birlikte düzenlediğimiz ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projelerimizle aile kültürünün korunmasına, kadim medeniyet değerlerimizin yaşatılmasına, çocuklarımızın ve gençlerimizin doğru ve düzgün bir hayat yaşamasına yönelik eğitim programları düzenliyoruz. Bizi daha güzel, daha ferah ve daha güzel yarınlara taşıyacak en önemli faktör; kültürümüzdür, aile değerlerimizdir ve binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Anadolu’muzun o güçlü irfanıdır. Belediye olarak ta bizi biz yapan bu köklü değerlerimizi yaşatmak ve bugünden geleceğe taşımak içinde bu tür kültürel etkinliklere ciddi destekler veriyoruz. Fiziksel ve sosyal belediyecilik hizmetlerimizle herkese ulaşıp, herkesin hayatına güzel dokunuşlarda bulunuyoruz. Kamu kurumlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerimizle işbirliği halinde bölgemize ve insanlarımıza değer katan çok kıymetli projelerin altına imza atarak, Yeşilyurt’umuzun bu alanda markalaşması ve örnek hizmetlere kavuşmasını sağlıyoruz.” dedi.

2,5 yıl içerisinde 700’e yakın kurs, panel, sempozyum, sportif ve kültürel etkinliğin altına imza attıklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Çünkü biz çalışıyoruz, bölgemize değer katacak ne varsa onu layıkıyla yerine getiriyoruz, biz insanlarımızı seviyoruz, geleceğimizin daha güzel olması için mücadele ediyoruz. Bilindiği üzere son olarak ta ülke çapındaki AK Parti Belediyeleri arasında gençliğe en fazla yatırım yapan belediyeler arasında yerimizi alıp, Cumhurbaşkanımız tarafından başarı ödülüyle ödüllendirilmiştik. Bu ödülün altında emek var, gayret var, özveri var, bu ödüle hep birlikte çalışarak ulaştık. Ödüllü projelerimizin sayısını artırmak içinde daha çok çalışıyoruz, daha çok üretiyoruz. İlçemizin dört bir tarafında fiziksel, sosyal, kültürel ve sportif yatırımlarımızı, projelerimizi ve eserlerimizi görebilirsiniz. Kiltepe mahallesine ilçemizin en büyük kültür yatırımı olan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezini kazandırdık, bu yatırımla birlikte bu bölgemiz daha cazip hale gelmeye başladı.20’nin üzerinde açtığımız farklı meslek edindirme kursumuzun yanı sıra çocuklara yönelik Erdem Okulumuzla birlikte kentimizin dört bir tarafından buraya gelen hemşehrilerimize güzel ve modern bir alanda hizmetler sunuyoruz. Bölgemizde ilk kez robotik kodlama, drone eğitimi, yazılım ve inovasyon kurslarımızı burada başlattık. İlçemizin farklı bölgelerinde açtığımız kültür merkezlerimizde ise toplam 135 kursumuz ise devam ediyor. Temel belediyecilik hizmetlerimizde yakaladığımız başarı seviyemizi, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim hizmetlerimizle taçlandırıp hemşehrilerimizin daha kaliteli ve güzel bir hayata yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Hayat boyu devam eden eğitim alanında asla boşluk bırakmıyoruz, her yaştan vatandaşımızın daha fazla okuması, araştırması ve gelişmesi için yatırımlarımızın sayısını hızla artırmaktayız. Yatırım alanlarımıza ve kültürel projelerimize gösterilen ilgi ve katılım ise doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın projelerimizi sahiplenmesi, yeni faaliyetler için moral ve motivasyonumuzu artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın