16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Anne baba karne alan çocuğa nasıl davranmalı

Anne baba karne alan çocuğa nasıl davranmalı

Bir eğitim yılı daha sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci için yaz tatili başlıyor. Tabii ki çocuklar da yoğun bir eğitim döneminden sonra sabırsızlıkla yaz tatilini bekliyor. Karne heyecanı çocuklar kadar ebevenyleri de sarmış durumda. Çocukların karne notları, anne babaların vereceği tepkilere göre bazen aile içinde krize de neden olabiliyor. Bu durumda evden kaçmaktan tutun da kendisine, hatta çevresine bile zarar verenler var.

Uzmanlar bu konuda hem çocukları hem de aileleri uyararak; çocuklara düşük ya da kırık notları nedeni ie tembel, dikkatsiz, akılsız gibi tepkiler verilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karne sonrasında çocuklara nasıl davranılacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Çocuklar eksiklerinden ders almalı

Öncelikle çocuklara uyarıda bulunan Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karnedeki notları ne olursa olsun çocukların tatilde dinlenmesi gerektiğine değinerek, ”Karnemiz iyi değilse bu belirtidir. Bir şeyleri doğru yapmıyoruz, yeterince çalışmıyoruz veya televizyona, telefona çok zaman ayırıyoruz. Dolayısıyla yapmaları gereken eksikleri tamamlamak, bir sonraki yıla daha iyi dinlenerek ve baştan güzelce başlamak. Eksiklerimizden ders alalım. Hatalardan ders almazsak o zaman bir şeye yaramaz” ifadelerini kullandı.

Karnenin sonucunu ailelere verdiklerinde gelecek tepkilere dikkat çeken Yurdakul, “Büyük tepki vermeyin. Belki kızabilirler, kötü notlarınız olabilir ama bunları düzeltebileceğinizi söylerseniz onlarla da aranızın daha iyi olacak” diye ifade etti.

Aileler çocukların üzerine gitmemeli

Ebeveynlere de uyarıda bulunan Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karne notları nasıl olursa olsun çocuğun tatilde mutlaka dinlenmesinin, bir sonraki yıl için enerji toplamasının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, şu uyarılarda bulunuyor: “Ailelere de çok iş düşüyor. Çocukların üzerine çok gitmeyin. Biliyorsunuz intiharlar oluyor. Evden kaçabiliyorlar. Büyük tepkiler verebiliyorlar. Onların üzerine çok gitmeyin. Karnedeki kötü notlar bir başarısızlığı gösterir. Fakat bunun nedenlerini bulursak, dikkat eksikliği mi var? Yoksa ders çalışamıyor mu? Bir sorunu mu var? Ruhsal bir problemi mi var? Bunu bulursak ve sorunu düzelttiğimizde o zaman da çocuklarımızın notları düzelecektir. Çocukların üzerine gitmeyelim. Hata nerden kaynaklanıyor bulup, onu düzeltelim. Karne bir sonuçtur. Önemli olan, oraya varmadan bir şeyleri toparlamaktır.”

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/anne_baba_karne_alan_cocuga_nasil_davranmali.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın