20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Apple GSM Operatörü mü Oluyor?

Apple GSM Operatörü mü Oluyor?

Apple, Samsung, Google, Facebook vb. teknoloji tabanlı şirketlerin, salt teknolojinin bir yönü ile sınırlı kalmayarak, birçok alanda çözüm üretiminde bulundukları bir gerçek.

Birden çok amaca sahip teknoloji devi şirketlerden biri olan Apple ise bu bağlamda sürücüsüz otomobil çözümleri, mobil ödeme sistemleri vb. konularda girişimde bulunmayı tercih etmişti.

Cupertino merkezli teknoloji şirketinin şimdiki süreçte ise, GSM operatörü olarak hizmet vermeye başlayacağı söylentiler arasındaydı.

Apple Mobil Operatör Mu Oluyor?

Apple’ın ABD merkezli olarak AT&T, O2 vb. GSM operatörleri ile rekabet ederek, piyasada yer almayı başlayacağı bir süredir kulislerde konuşuluyordu.

Şirket CEO’su Tim Cook ise gün itibariyle Hollanda‘nın Başkenti Amsterdam’da katılacağı Startup Festivali öncesinde söz konusu iddiaları değerlendirdi.

MVNO’ya Sıcak Bakmıyorum

MVNO (Sanal Mobil Ağ Operatörü) çözümleri konusunda festival öncesi açıklamalarda bulunan Tim Cook, daha önceki süreçte AT&T, O2, Orange, T-Mobile operatörleri ile çalıştıklarını; fakat çalışmalarının ileriki boyuta taşınmadığını belirtti.

Kendisinin ve şirketinin bu konuda herhangi bir uzmanlık belirtisine sahip olmadığını ifade eden Cook, söz konusu girişime sıcak bakmadıkları ve girişimi gündemlerinde bulundurmadıklarını 9to5mac’de yer alan habere göre dile getirdi.

Bu bağlamda Apple’ın her ne kadar teknolojinin farklı alanlarda girişimlerde bulunduğu gerçeği bulunsa da, şirketin henüz GSM operatöre işine girmediğini dile getirebiliriz. Var olan rekabeti hayli arttıran bir gelişme olurdu.

:: Apple’ın GSM operatörü olarak hizmet vermesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

KAYNAK : http://shiftdelete.net/apple-gsm-operatoru-mu-oluyor-71795

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın