24.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ayder ve Uzungöl’e kentsel dönüşüm geliyor

Ayder ve Uzungöl’e kentsel dönüşüm geliyor

Rize’deki Ticaret Odası’nın ödül töreninde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki turizm yatırımlarıyla ilgili de konuştu.

Erdoğan “Biz, kentsel dönüşüm değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini Ayder’e yapmamız lazım, bir tanesini de  Uzungöl’e yapmamız lazım. Ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım. Yapacağız, bunun başka çaresi yok” dedi.

Yeşil Yol projesine değinen Cumhurbaşkanı, “Yaklaşık 4 bin kilometrelik bir uzunluğa sahip projenin 650 kilometreye yakın bir bölümü Rize sınırları içerisinde. Bu projeyle bölgemizdeki doğal güzelliklere yerli ve yabancı turistlerin kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yaylalarımızda talebe cevap verecek tesislerin kurulmasıyla, tüm bölgemizle birlikte Rize’yi de her mevsim cazip bir turizm merkezi haline getirecek adımları atmakta kararlıyız. Kim ne derse desin, biz bu adımları atacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgeyi turizme açma projesi, asla  yaylalarımızın, ormanlarımızın, derelerimizin, yeşilliklerimizin yani bölgemizi değerli kılan tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır. Böyle bir teşebbüse önce ben karşı çıkarım. Elimizdeki güzellikleri kazanca dönüştürmek için ulaşımdan tesise kadar gereken yatırımları da yapmak mecburiyetindeyiz.”

 

KAYNAK : http://www.milliyet.com.tr/ayder-ve-uzungol-e-kentsel-donusum-gundem-2248828/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın