20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Tüfenkci, “Gelecek aylarda onkoloji hastanesinin temelini atmış olacağız”

Bakan Tüfenkci, “Gelecek aylarda onkoloji hastanesinin temelini atmış olacağız”

Bakan Tüfenkci, “Gelecek aylarda onkoloji hastanesinin temelini atmış olacağız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Eğitim Vakfı’nın İstanbul’da verdiği iftar yemeğine katıldı.

Bakan Tüfenkci yemekteki konuşmasında, Vakfın Malatya'nın bir değeri olduğuna dikkati çekerek, yaptıkları faaliyetlerden dolayı dernek yönetimine ve Vakfa katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

İkinci üniversite de 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına gelecek

Gelecek aylar içerisinde Malatya'ya yapmak istedikleri onkoloji hastanesinin temelini atmış olacaklarını belirten Bakan Tüfenkci, kente ikinci üniversite yapılması konusunda da belirli bir noktaya geldiklerini kaydederek, "Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." dedi. 

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'deki önemli şehirler arasında yer alması, yaşanabilir kentler arasında üst sıralarda olmasının Malatyalıların gayretiyle olacağını vurgulayarak, Malatya insanının çalışkan, girişimci ve üretken olduğunu söyledi.

"Malatya insanı Türkiye sevdalısıdır." diyen Bakan Tüfenkci, "Hayatını bu ülke için adamıştır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, tıpkı rahmetli Özal'da, rahmetli İnönü'de, ismini sayamadığımız nice değerlerimizde olduğu gibi" şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Bakan Tüfenkci, şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 

Tüfenkci, terörün bir insanlık suçu olduğuna işaret ederek, "Terörün kimliği, kişiliği hiçbir zaman olmaz, olmadı da." ifadesini kullandı. Hemşehrilerini son dönemde yaşanan terör saldırısı nedeniyle toprağa vermek zorunda kaldıklarını anımsatan Bakan Tüfenkci, "Ne günahı vardı? Hiçbir günahı yoktu, sadece o an orada bulunmaktan başka… Karnındaki bebeği ile toprağa vermek zorunda kaldığımız polis kardeşimizin ne günahı vardı? Terörü hep beraber lanetlememiz lazım. Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." diye konuştu. 

Bakan Tüfenkci, konuşmasından sonra hemşehrileri ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

tufenkci_bakan

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın