28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakanlığımızca Anaokulu ve Ana Sınıfları İçin Hazırlanan Eğitim Materyalleri Okullarımıza Ulaştı

Bakanlığımızca Anaokulu ve Ana Sınıfları İçin Hazırlanan Eğitim Materyalleri Okullarımıza Ulaştı

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Bakanlığımızca başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında 1.400 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerini taşıyan tırları dün uğurladı. Bu kapsamda Bakanlığımızca gönderilen eğitim materyalleri bugün okullarımıza ulaştı.

Bakanlığımızca başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakanımız Sayın Mahmut Özer,” Birincisi, Millî Eğitim tarihinde ilk kez tüm okullara bütçe göndermeye başladık. Bakanlık daha önce sadece ortaöğretim kurumlarına bütçe gönderiyor ama diğer anaokulu, ilkokul, ortaokula bütçeyi il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri üzerinden gönderiyordu. İlk kez okulların temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tüm okullarımıza ilgili genel müdürlüklerimizin – Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Din Öğretimi, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerimiz- bütçelerine gönderildiler. Bu, Millî Eğitim tarihimize yıllardan beri özlenen, yıllardan beri konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı. Gerçekten bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

İl Müdürümüz Hatice Özdemir, “Türkiye geneline anaokulu ve ana sınıfı eğitim materyallerini taşıyan tırların ikisi ilimize gönderildi. Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza Malatya eğitim camiası olarak şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e teşekkür ettiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın