28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan Bakırcılar Çarşısı Esnafı İle Bir Araya Geldi

Başkan Gürkan Bakırcılar Çarşısı Esnafı İle Bir Araya Geldi

“ŞEHRİN ESNAFI AYAĞA KALKMADIKÇA, ŞEHİR AYAĞA KALKAMAZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bakırcılar Çarşısı esnafı ile bir araya gelerek, esnafların iş yerleri hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Gürkan, Bakırcılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaflar için geçici yer ihdasında bulunacaklarını belirtti.

Malatya’nın yöresel kültürünü yaşatan Bakırcılar Çarşısı, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar aldı. Depremde iş yerleri tahribata uğrayan esnaflar, Başkan Gürkan’dan yerinde dönüşüm istedi. Esnafların taleplerini dinleyen Gürkan, iş yerlerinin yerinde dönüşümü için ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlarla koordine içerisinde gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Bakırcılar Çarşısı esnafları için düzenlenen toplantıya Başkan Gürkan’ın yanı sıra Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı İzzet Demirci, bakırcı, demirci ve kalaycı esnafları da katıldı.

GÜRKAN: YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kentin ayağa kalkmasının ancak esnafın ayağa kalkmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Allah böylesine felaketi bir daha milletimize göstermesin. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak ve ihya etmek ancak birlik, beraberliğimizle mümkün olacaktır. Şehrimizi ihya etmemiz için ne gerekiyorsa, herkes elinden geleni yapacaktır. Biz biliyoruz ki şehrin tüccarı, taciri ve esnafı ayağa kalkmadıkça, şehir ayağa kalkamaz. Şehirde bir döngü devinimini sağlamamız lazım. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarının yerinde dönüşümü için çalışıyoruz. Fakat şu anda mevcut yerlerindeki dükkânların hepsi ağır hasarlı olduğu için dükkânlarının olduğu alana giremezler. O nedenle yeni plan düzenlemeleri yapılana o kadar Bakırcılar Çarşısında herhangi bir çalışma yapmamız mümkün değil. O nedenle esnaflarımıza geçici de olsa başka bir yer ihdas edelim ve arkadaşlarımızı kurulacak yeni alana yerleştirelim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın