28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, Fatih Lisesinde Öğretmenlerle bir araya geldi

Başkan Gürkan, Fatih Lisesinde Öğretmenlerle bir araya geldi

Fatih Lisesinde Öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Gürkan,

‘ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR’

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Fatih Lisesi öğretmenleri tarafından 24 Kasım 2022 Perşembe günü düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı.

Düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduğunu belirten ve tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Mensubu olmakla onur duyduğum öğretmenlik mesleğinde uzun yıllar çalıştım. Milli Eğitimin her kademesinde görev yaptım. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsiyetine inanan biriyim. Öğretmenler toplumun en fedakâr en muhterem unsurlarıdır. Öğretmenlerimiz etraflarını aydınlatırken kendileri bir mum gibi yanar. Aynı zamanda öğretmenlerimiz yetiştirmiş olduğu öğrencilerle kendi amel defterleri diye tabir ettiğimiz sadaka-i cariye ve inanç değerlerimizde o sadaka-i cariyede ifade ettiğimiz hayırlı evlat, teknik bilimsel buluş ve hayır kurumu şeklindeki bu üç şartı gerçek anlamda öğretmenlik yaptığı zaman karşılayabilecek bir yapı formatındadır. İyi bir öğrenci yetiştirir o iyi bir evlattır. Çalışkan bir öğrenci yetiştirir yeni bir icat yapar, yine iyi bir öğrenci yetiştirir iş insanı olur güzel hizmetler yapar onun ecrinden öğretmeni de yararlanır. Bu anlamda öğretmenlik kutsal bir meslektir. Peygamberlik mesleğidir. Cenab-ı Allah’ın ilk emri okudur. Seni yaratan Allah’ın adıyla oku. O sizi bir kan pıhtısından yarattı kalemle yazmayı öğretti diyor ayeti kerimede. Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyor Hz. Ali (ra). Peygamberimiz ilim Çin’de de olsa git ara bul öğren diyor. İnancımız gereği de olsa insanlığın gereği de olsa öğretmenlik mesleği bir taraftan öğretirken bir taraftan da öğrenir.

Bizim en büyük eksikliğimiz öğretilerin davranışa dönüştürülememesi. Sahada olan bir meslektaşınız olarak özellikle okullarda yetişip gelen öğrencilerimizin eski dönemde yetişen öğrenciler gibi olmadığını görüyoruz. İnşallah sizler bu öğrencilerimizi muasır medeniyetin üzerine çıkacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti için en güzel şekilde yetiştireceğinize inanıyorum. Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen oluşunun yıl dönümü münasebetiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tekrar tebrik ediyorum. Şehit olmuş, dünyasını değiştirmiş bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere de sağlık ve huzur içerisinde bir eğitim yılı diliyorum. Nice öğretmenler gününde birlikte olmak dileğiyle” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın