28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan (İHH) Malatya Şubesinin lojistik merkezini ziyaret etti.

Başkan Gürkan (İHH) Malatya Şubesinin lojistik merkezini ziyaret etti.

İHH MALATYA ŞUBESİNİ ZİYARET EDEN BAŞKAN GÜRKAN,

“ŞEHRİMİZİ YERİNDE DÖNÜŞTÜREREK, TEKRAR AYAĞA KALDIRMA GAYRETİ VE ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesinin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan lojistik merkezini ziyaret etti.  Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, “Sivil toplum örgütlerimizle, vakıflarımızla, derneklerimizle ve meslek kuruluşlarımızla birlikte ortak akılla şehrimizi yerinde dönüştürerek, tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnsani Yardım Vakfının (İHH) lojistik merkezini ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu. İHH’nın depremin ilk gününden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştığını ifade eden Başkan Gürkan, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışarak, ortak akılla hareket ettiklerini belirtti.

DERİN, “İHTİYACI OLAN AİLELERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

6 Şubat depreminden sonra 220 bin vatandaşa ulaştıklarını söyleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, “6 Şubat depreminden hemen sonra hem arama kurtarmada hem de yardım faaliyetlerinde desteğini yakinen hissettiğimiz ve ne zaman yardıma ihtiyacımız olduğunda bizlere yardım eden Selahattin Başkana depomuz ziyaret ettiği için teşekkür ederiz. 6 Şubat’tan bu güne kadar bilfiil yardıma ihtiyacı olan ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. İlk 10 gün arama kurtarma çalışmaları devam etti. İlk günden itibaren de yardım faaliyetlerimiz devam etti. Bu depomuzda yaklaşık 214 yardım TIR’ı giriş çıkış yaptı. Yaklaşık 220 bin kişiye dokunabildik. Tabii bunları yaparken Şehrül eminlerimizin bize destek vermesi, rehberlik etmesi, yardım etmesi bizleri rahatlatan unsurlardı. Bu vesileyle üstün gayreti ve bize yol göstermesi nedeniyle de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

“GÜRKAN,  YOĞUN BİR ÇALIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERİLİYOR”

İHH İnsani Yardım Vakfını deprem süresinde yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Başkan Gürkan, “Hakikaten İHH, 6 Şubat’tan bu yana bizimle beraber yakın çalışma mesaisi içerisinde oldular. Özellikle arama kurtarma faaliyetlerinde akabinde çadırlara yerleştirme, vatandaşımızın başka illere transferleri, vatandaşların geçici konteynerlere geçmesi noktasında ve kalıcı konutlarının yerlerinin tespiti noktasında sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte ortak akılla hareket ettik. Lisanslı depolarımızın yanında Organize Sanayi Bölgesinde de lojistik depolarımız vardı ve İHH’nın deposu da buradaydı. Gönüllü kardeşlerimiz ile birlikte Ömer kardeşimiz hakikaten 6 Şubat’tan bu yana gece gündüz demeden durmadan bütün arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içeresinde çalıştılar. Bu anlamda İHH İnsani Yardım Vakfımızı gönülden tebrik ediyorum. Gerek arama-kurtarma çalışmalarında gösterdikleri çabadan gerekse de vatandaşlarımızın yaralarını sarma noktasında güzel örnekler sergilediler. Biz her konuda destek veriyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın depremden mütevellit yaralarının bir an evvel sarılmasıdır. Bizlerde vatandaşlarımızı önce çadır kentlere, sonra konteyner kentlere ve daha sonraki süreçte de inşallah kalıcı konutlara yerleştirilmesini sağlayacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, vakıflarımızla, derneklerimizle ve meslek kuruluşlarımızla birlikte ortak akılla şehrimizi yerinde dönüştürerek, tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisindeyiz. Deprem süresi boyunca sivil inisiyatif alan, sivil toplum hüviyetinde amaçlarına uygun çalışan bütün sivil toplum örgütlerimizi kutluyorum. İHH’yı da tebrik ediyorum. Gerçekten bu süreçte gece gündüz demeden canı gönülden haftanın 7 günü 24 saati yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Hala çalışmalarına devam ediyorlar. Belediye olarak AFAD olarak ve diğer sosyal yardımlaşma fonlarıyla beraber sahanın her tarafında aç ve açıkta kimsenin kalmaması noktasında yoğun bir çalışma örneği gösteriliyor. Ben Ömer Bey’in şahında bütün İnsani Yardım Vakfının gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın