29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, Özel Doğa Anadolu Lisesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Gürkan, Özel Doğa Anadolu Lisesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

BAŞKAN GÜRKAN, “FARKLI KİTAPLARI OKUMAK İNSANLARI ZENGİNLEŞTİRİR”

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özel Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşide bulundu. Başkan Gürkan, “Farklı kitapları okumak insanları zenginleştirir” diyerek, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

 

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özel Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri ile okulun konferans salonunda bir araya geldi. Malatya Doğa Koleji Lise Müdürü Vahap Güler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Gürkan, burada öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.  Öğrencilerden kendilerini geliştirmelerini isteyen Başkan Gürkan, “Toplumda problem ve ikilem yaşamak istemiyorsak kendimizi geliştirmemiz lazım. Kendinizi geliştirirseniz komplekslerden uzak kalırsınız. Bir başkasına imrenmekten uzak kalırsınız. Bilgi insanı ağırlaştırır. Bilgi İnsanı olgunlaştırır. Cehalet insanları sivrileştirir” dedi.

 

“Farklı kitapları okumak insanları zenginleştirir” diyen Başkan Gürkan,  “Tabi ki bütün kitapları okuyacaksınız, kitapların hepsini egemenliğinizin altına alacaksınız. Sadece bir kitaba teslim olacaksınız, o da Kuran-ı Kerim’dir. Diğer kitapları teslim alacaksınız.  Adil ve adaletli olma noktasında hiç bir şey sizi etkilemesin. Hz. Ali (R.A)’ye sorduklarında devlet nedir?  ‘Devlet adalettir’ demiştir. Devlet adalet üzerine olursa bir anlam ifade eder. Öğretmenlerimiz de not verirken öğrencilerimize, yol gösterirken, adalete çok dikkat etmeli.  Yarın sizler büyüdüğünüz zaman gittiğiniz her yerde ideolojilerden, korkulardan değil, vicdanı muhasebe içinde, adil ve adaletli olma duygusu içinde harekete edeceksiniz. Ve yaratılan her şeyi Cenabı Allah yarattığı için onu seveceksiniz” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın