18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan’a Mezarlık Teşekkürü

Başkan Gürkan’a Mezarlık Teşekkürü

BAŞKAN GÜRKAN’A MEZARLIK TEŞEKKÜRÜ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İsmetpaşa Caddesi’nin Tecde Mahallesi sınırlarında yapılacak yol genişletme çalışmaları nedeniyle, gerekli izinlerin alınması suretiyle mahallede bulunan ”Göl” Mezarlığında yola gelen yaklaşık 80 mezar naklinin yapılma zarureti doğmuştu.

Mezarların şehir mezarlığına nakli yerine aynı yerde bulunan mezarlıktaki boş yerlere naklini isteyen mahalle sakinlerinin kararına saygı duyan ve mezarların burada kalması kararını veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a mahalle sakinleri adına teşekkür eden Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit şu ifadeleri kullandı.

Mahallemiz İsmetpaşa Caddesi üzerinde trafik akışını sağlayan yol aksının yeniden düzenlenmesinden dolayı İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Tecde ”Göl Mezarlığının bir kısmı yola gelmekteydi.

Önce Malatya Şehir Mezarlığına taşınma fikri sunuldu.Ancak burada bulunan mezar sahipleri bu fikir yerine mezarların aynı mezarlık içerisinde bulunan boş yerlere naklinin daha uygun olacağını belirttiler.

Muhtarlık olarak konuyu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a ilettiklerinde Başkan Gürkan elbette vatandaşımız nereyi uygun görürse biz oraya taşırız.

Mezarlıklar mahalle kültürünün bir parçasıdır. Vatandaş aynı mezarlığı istiyorsa biz oraya taşır ve mezarlarını tekrar yaparız dedi.

Muhtar Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü.

2021 yılında başlayan mezar nakli sırasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü hassas bir çalışma yürüttüler.

Öncelikle mezar sahipleri bilgilendirildi. Sonra mezarlar tek tek numaralandırıldı. Ayrıca mezarların eski yeri video çekimi ve fotoğraflarla belgelendi.

Mezar nakli sırasında mezar sahipleri çağrıldı ve mezarlık görevlileri ile birlikte nakil işlemi gerçekleştirildi.

Sahibine ulaşılamayan mezarlar hem ilk yeri hem de sonraki yeri numaralandırılmak sureti ile belgelendi.

Sonradan gelen kişi burada benim dedemin, babamın mezarı var dediğinde kendisine eski mezar yerinin fotoğrafı gösterilerek yeni yerindeki numara ile mezarını bulacak.

KAYBOLAN MEZARLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Mahalle sakinleri yapılan mezar naklindeki hassasiyete ve yapılan mezarlara teşekkür ettiklerini belirten Muhtar Yiğit sözlerini şöyle tamamladı.

Haziran ayında başlayan nakil işlemleri bir ay içerisinde tamamlandı.

Daha önceden beton şeklinde yapılı olan mezarların aynı şekilde yapılacağı söylenmişti.

Ancak Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, nakledilen mezarlardan yapılı olan olmayan bütün mezarların yapılması talimatını vererek nakledilen bütün mezarlar yapıldı.

Mahalle sakinlerinden Musa Baydemir başkan Gürkan’a teşekkür ederek şunları söyledi.

Tecde Göl Mezarlığında aile büyüklerimizin nakledilen mezarları vardı. Mezarların naklinde gerekli hassasiyetler gösterildiği gibi mezarlar yapılarak mezarlık daha derli toplu hale geldi. 60-70 sene önce defnedilen mezar yerleri kaybolmaya yüz tutmuştu.Mezarlar yapılarak isimleri mermer üzerine yazıldı.Kabir ziyaretinde bulunacağımız zaman rahatlıkla mezarlarımızı buluyoruz ifadelerini kullandı.

Ali Yiğit

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın