28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: Enerji Maliyetleri Karşılanamaz Duruma Geldi

Başkan Sadıkoğlu: Enerji Maliyetleri Karşılanamaz Duruma Geldi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sanayi ve ticari işletmelerde elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan yüzde 50 zammın işletmeleri içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya bırakacağını söyledi.

EPDK ve BOTAŞ tarafından 1 Eylül itibariyle elektriğe ve doğalgaza zam yapıldı. Böylece sanayide ve ticari işletmelerde kullanılan elektriğe ve doğalgaza yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe ve doğalgaza da yüzde 20 zam gelmiş oldu.

SADIKOĞLU: “ENERJİ MALİYETLERİ KARŞILANAMAZ DURUMA GELDİ”

Yapılan zamları değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Son iki yıl hem vatandaşımız hem de iş dünyası için oldukça zorlu geçiyor. Önce salgın, ardından baş gösteren ekonomik sıkıntılar iş dünyasını zorluyor. Akaryakıta, hammaddeye, enerjiye, kiraya, işçi ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan artışlarla finansman yönetimi yapmakta zorlanan işletmelerimiz şimdi de yüzde 50’lik elektrik ve doğalgaz zammı ile karşı karşıya kaldı. İmalattan, hizmete tüm sektörlerdeki işletmelerimiz enerji maliyetlerini artık karşılayamaz duruma geldi. İşletmeler bu zamla birlikte oluşacak maliyet artışını müşterilerine yansıtması halinde zaten durma noktasında olan işlerini daha da içinden çıkılamaz hale getirecektir. Enflasyonist ortamda tüketicinin alım gücü de düşünüldüğünde işletmelerimiz kepenk kapatmak durumda kalacaktır. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan yüzde 50 zamların işletmeler üzerinde oluşturduğu maliyet hakkında hazırladığımız özel dosyayı çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanalıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla Bakanlıklara ileteceğiz. Bu konunun da takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın