28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Şerif Aykız , Tekstil Sektörü Malatya İçin Çok Önemli

Başkan Şerif Aykız , Tekstil Sektörü Malatya İçin Çok Önemli

Akit TV ve Yeni Akit Gazetesi sahibi Nuri Karahasanoğlu Kısa adı MATEK – DER Olan Malatya Tekstil Konfeksiyon Derneği Başkanı Şerif Aykız’ı ziyaret etti.

Aslen Erzincan Kemaliye’li olan Akit TV ve Yeni Akit Gazetesi sahiplerinden olan Nuri Karahasanoğlu , Malatya Organize Sanayi Bölgesinde  Tekstil  Fabrikalarını ziyaret ederek , Malatya bizim için ayrı bir özelliği olan yerdir. Bende bu toprakların , bu kültürün  çocuğuyum. Malatya’nın özellikle Tekstil sektöründe Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en önemli merkez olması beni çok mutlu etti. İnşallah Malatya özellikle tekstil sektöründe  Malatya Tekstil Konfeksiyon Derneği Başkanı Şerif Aykız ve Tüm arkadaşlarının gayretleriyle daha iyi yere gelecektir dedi.

Başkan Şerif Aykız , Malatya’nın Tekstil sektörüne kattığı katma değerin çok büyük olduğunu artık Malatya’nın tekstilde önemli bir üs ve lojistik merkezi olduğunu belirterek , Tekstil Malatya ekonomisinin lokomotifi olmuş durumdadır  dedi.   Aykız ,  Şu an Tekstil  Fabrikalarımızda yaklaşık 20 Bin’in üzerinde çalışan kardeşlerimiz var. Ayrıca birlikte çalıştığımız nakliyeciler , gıdacılar , kargocular ve diğer iş ortaklarımızı da  işin içine dahil edersek neredeyse direk çalışan sayımız 35 – 40 bin kişiyi buluyor.. Dolaylı olarak bizim sektörümüz sayesinde neredeyse  Malatya’nın büyük bir kesimi bu sektörden ekmek yiyor..  ( MATEK – DER ) Malatya Tekstil Konfeksiyoncular  Derneği  olarak tüm üye arkadaşlarımızla birlikte Malatya’mızın ekonomisine daha katma değer katmak , Malatya’mızın işsizlik oranlarını düşürmek ve bu sektöre kalifiyeli eleman yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

( MATEK – DER ) Malatya Tekstil Konfeksiyoncular  Derneği Başkanı Şerif Aykız , Nuri Karahasanoğlu abim ve ailesi benim uzun yıllar İstanbul’dan tanıdığım aile dostlarımdır. Bizleri ziyaret ederek onurlandırmışlardı.  Nuri abimiz Sektörümüzü ve Malatya’mızı  çok yakından takip etmektedir.  Bizleri ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürler ediyorum işlerinde başarılar diliyorum dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın