28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Yalçınkaya, Pütürge’yi Deprem Değil Sahipsizlik Yıktı

Başkan Yalçınkaya, Pütürge’yi Deprem Değil Sahipsizlik Yıktı

Başkan Yalçınkaya, Pütürge’yi Deprem Değil Sahipsizlik Yıktı

DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanı İbrahim Yalçınkaya , Elazığ Sivrice Merkezli 6.8  Büyüklüğünde ki depremde Malatya ve Pütürge dahil 5 ilçede büyük  hasara sebep olmuştu.  Bu depremde Pütürge’de  binlerce  vatandaşın evi kullanılamaz hale gelip  çoğu  büyük hasar gördü.  Malesef depremin üzerinden yaklaşık 20 Ay gibi bir zaman geçmesine rağmen Pütürge’li vatandaşların  konut sorunu  devam ediyor.

Devlet Vatandaşı Arasında Bölgesel Ayrımcılık Yapmamalı

Başkan İbrahim Yalçınkaya Yaptığı açıklamada Giresun , Kastamonu , Rize ve Orman yangınlarında hasar gören İllerde haklı olarak  DOĞAL AFET BÖLGESİ ilan edilme  kararını desteklerken ,neden  Malatya ve Elazığ’nda DOĞAL AFET BÖLGESİ kapsamına alınmamasına da tepki gösterdi.

Pütürge’li Deprem Sonrası Evsiz 3. Kışına Hazırlanıyor

Başkan Yalçınkaya, Devletin Orman yangınlarında ve selde zarar gören vatandaşa  hibe desteği verilme  kararının  doğu olduğunu fakat  Elazığ Sivrice Merkezli depremde zarar gören Malatya ve Elazığ’lı vatandaşlara  Hİbe değil Kredi verilmesine bir anlam  veremediğini belirterek yapılan bölgesel ayrımcılığa tepki gösterdi.  Özellikle Pütürge’de merkez dışında kırsalda TOKİ’nin doğru dürüst  bir çalışma yapmadığını  vatandaşların depremin üzerinden 20 ay geçmesine rağmen hatta 3.cü  kışa girilirken çadırlarda vatandaşların yaşadığını belirterek , her defasında Malatya ve Pütürge’de konut sıkıntısı kalmadı diyen AKP Malatya Milletvekillerinin doğru  söylemediğini belirtti.

Başkan Yalçınkaya, Ayrıca vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden hasar tesbiti yapılması gerekir dedi.

DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanı İbrahim Yalçınkaya’nın Yaptığı Yazılı Basın Açıklaması Şöyle ;

Kıymetli hemşerilerimiz, değerli basın mensupları,

Kıymetli hemşerilerimiz, değerli basın mensupları, Bugün yerel teşkilatımızla Pütürge ilçesinin temel sorunu olan afet konutları için buradayız. DEVA Partisi gerek genel gerekse de yereldeki problemlerin tespiti ve çözümü için çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir.  DEVA Partisi Sosyal Devlet ilkesine, kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; halkın refahını önceleyen bir partidir.

Malatya ili coğrafya olarak yoğun fay hatlarının geçtiği bölgede yer almaktadır. 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen merkez üssü Elazığ – Sivrice olan ancak başta Malatya olmak üzere birçok çevre ilde hissedilen, yıkıcı etki yapan ve can kaybına neden olan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda şehrimizinde büyük hasar meydana geldi.

Bu büyük deprem şehrimizin en çok Pütürge ilçesinde hissedilmiş ve başta bu bölgenin insanları olmak üzere ciddi oranda mağduriyetler yaşanmış ve üzerinden 20 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen mağduriyetlerin giderilmediği tespit edilmiştir.

DEVA partisi olarak Pütürge ilçemizin bu mağduriyetinin giderilmesi öncelikli konularımızdandır. Partimiz yetkilileri tarafından yapılan araştırmalara göre;

Pütürge’ye yapılan Toplu Konutların sahiplerine geçen bu 20 aylık sürede teslim edilmediğini,

Yapılan ve yapımı devam eden yeni konutların mevcut hanelere uzak ve hane halkının nüfus oranına göre küçük olduğunu,

Bölge halkının geçim kaynağının hayvancılık olmasından dolayı ağıl ve ahırların yeni yapılan konutlara uzak kalması bunun sonucunda bölge halkının mağduriyet yaşadığını,

Bu projenin yapımını üstlenen firmanın planlama ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacı gütmediği, biran önce yapılıp oldubittiye getirilmesi amaçlandığı,

Bölge halkının riskli binalarda 20 ay gibi uzun bir süre yaşamaya maruz bırakıldığı, Yıkılan hanelerin yerine konut verilemediğinden dolayı halkın çadırlarda ve kısıtlı konteynerlerde kaldığı,

Bölge ikliminin sert olduğu -20’lere kadar inen kış şartlarında halkın ikinci kez bu mağduriyeti yaşamak zorunda bırakıldığı tespit edilmiştir.

Yapılan kira yardımı Pütürge ilçesinde sağlam konut olmadığından merkeze zorunlu göç etmesine sağlamıştır.

Biz DEVA partisi olarak 81 ilin 973 ilçesinin aynı oranda kalkınmasını gelişmesini ve bölge halkının geçim standartlarını yükseltmeyi amaç ediniyoruz. Pütürge ilçemizin bu kronik sorun haline gelen konut faaliyetlerini gerek hukuk birimimiz gerekse de teknik saha birimimiz takiptedir. DEVA partisi olarak hukuk önün de hesap sorulması için cansiperane mücadele vereceğimizi Malatya halkına saygılarımızla arz ediyoruz dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın