01.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Filistin’e destek olmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Filistin’e destek olmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kermese katılarak, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Filistin’e destek olmak üzere gerçekleştirilen organizasyonda özel gereksinimli vatandaşların ve ailelerinin bulunduğu standları ziyaret etti. Başkan Güder, bu anlamlı etkinliğin önemine vurgu yaparak, katılımcılara başarılar diledi ve Filistin’e destek olmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Başkan Güder’in kermese katılımıyla birlikte, Filistin’e destek konusunda toplumun duyarlılığını artırma konusundaki çabalarını göstermesi oldukça anlamlıdır. Filistin sorununun insanlık için önemli bir mesele olduğunu vurgulayan Güder, Türkiye’nin ve özellikle de Malatya’nın deprem gibi kendi iç sorunları olmasına rağmen Filistin’de yaşanan katliamlara duyarsız kalamayacağını belirtmiş ve Filistin’e verilen desteğin önemine dikkat çekmiştir.

Başkan Güder’in aktardığı gibi, Filistin meselesi Türkiye’nin de hassasiyetle takip ettiği bir konudur. Bu bağlamda Battalgazi Belediyesi de İsrail mallarının boykotu ve İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin boykotunu gerçekleştirmiş, bu özel kermeste de Filistinli kardeşlere destek olmak amacıyla önemli bir adım atmıştır. Bu durum, özel gereksinimli vatandaşlar ve ailelerinin de dikkate alındığı özel bir dayanışma örneği olarak değerlendirilebilir.

Filistin meselesi, sadece bölgesel bir sorun olmanın ötesinde, tüm dünyanın ilgisini çeken ve üzerinde durulması gereken bir insani meseledir. Başkan Güder’in ve kermese katılanların dile getirdiği gibi zalimliklerin, haksızlıkların ve zulümlerin bir gün hesap vermesi gerektiği kaidesi, insanlık onurunu korumak adına oldukça önemlidir. Bu hassasiyet, kermese katılanlar ve destek verenlerin insanlık ve adalet duygularına olan bağlılıklarını göstermektedir.

Başkan Güder’in katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, toplumsal dayanışmanın ve insan haklarına duyarlılığın bir örneği olup, Filistin halkına olan desteğin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu tür etkinliklerin devam ederek, toplumların mazlum halklara verdiği destek ve gösterdiği duyarlılığın sürmesi, toplumların insani değerlere olan bağlılığını göstermesi açısından oldukça önemlidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın