29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediye Meclisi , Mayıs Ayı Çalışmalarını Tamamladı

Battalgazi Belediye Meclisi , Mayıs Ayı Çalışmalarını Tamamladı

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’inci Birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi 2015 yılı Kesin Hesabının yanı sıra imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’inci Birleşimini Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yaptı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yurt dışında olması dolayısıyla Battalgazi Belediye Meclisi’ne Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlık etti. Toplantıda, ilk olarak Battalgazi Belediyesi 2015 yılı Kesin Hesabı görüşüldü. Battalgazi Belediyesi 2015 yılı gelir bütçesi 81.506.516 TL, gider bütçesi ise 79.539.821 TL olarak gerçekleşti. Yapılan görüşmelerin ardından gündem maddesi oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, İmar ile ilgili gündem maddelerini de görüştü. Bu kapsamda daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen Dernek Mahallesi 139 ada 35 nolu parselin imar planı değişikliği görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Battalgazi Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan, “Burası Kernek meydanı alanı yanına yapılacak olan 17-18 kat talep edilen bir alan. Şeker evleri olarak bildiğimiz 46 daireden oluşan bir alan. 1950 yıllarında yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış alan. Kentsel dönüşüm kapsamında burası yıkıldı. Yaklaşık 100 kişiden fazla muhatap ve hak sahibi var. Gündemimize geçen ay gelmişti. 1 ay ertelemiş olduk. Daha önce ertelememizin sebebi, hukuki nedenlerden kaynaklıydı. Burada mevcutta 6 bina vardı. 6 bin metrekare üzerinde 6 bina vardı. Aldığımız kararla 2 bin 37 metrekaresini terkini sağlayarak, bir kat dükkan asma katla birlikte üzerine toplam 6 kat daire olmak kaydıyla yapıya müsaade etmiş olduk” dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan’ın gündem maddesi ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından gündem maddesi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Yapılan oylama sonrası gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak İmar ile ilgili gündem maddeleri, İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Yapılan ikinci birleşimle birlikte Battalgazi belediye Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarını tamamlamış oldu.

Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 1 Haziran 2016 Cuma günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın