19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediyesi tarafından, Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması” kapsamında tanıtım standı açıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından, Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması” kapsamında tanıtım standı açıldı.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ TANITIM STANDI AÇTI

Battalgazi Belediyesi tarafından, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Arslantepe Höyüğü’nün daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Malatya’da düzenlenen “Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması” kapsamında tanıtım standı açıldı.

Battalgazi’de bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Arslantepe Höyüğü’nün tüm dünyaya tanıtımı için Malatya Valiliği öncülüğünde Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansının iş birliğiyle düzenlenen “Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması”nda etkinlikleri kapsamında Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kapalı Çarşı üzerinde tanıtım standı açıldı. Açılan stantta; çocuklara Arslantepe mühürlerinden oluşan çamurdan baskılar, Arslantepe figürlü yüz boyama etkinliği yapılırken, vatandaşlara hat sanatı isimlik hediyesi, kabak süsleme sanatı, resim, seramik, çini boyama ve ahşap yakma sanatı dallarında gösteriler yapıldı. 3 gün boyunca açık kalacak olan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören stantta, Malatya müzikleri de seslendirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve yurt dışından yabancı heyet ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından açılan standı gezdi.

Açılan stantlara tüm vatandaşları davet eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi giren Arslantepe Höyüğü’nün daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla güzel bir organizasyona imza atıldı. Bu organizasyon çerçevesinde Kapalı çarşı üzerinde stantlar açıldı. Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde etkinlik kapsamında standımızı açtık. Tüm vatandaşlarımızı bu stantları görmeye davet ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın