28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran Çarşamba Günü Hizmet Vermeye Başlıyor.

Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran Çarşamba Günü Hizmet Vermeye Başlıyor.

Malatya’da yapımı tamamlanan Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran çarşamba günü hizmet vermeye başlıyor. Hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yeni hastanenin Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi eski binasının yıkılması ile bölgede doğan hastane ihtiyacı sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından 300 yataklı yeni bir hastane yapılması 2009 yılında temelleri atılan Battalgazi Devlet Hastanesi tamamlandı. Tüm hazırlıkların tamamlanması ile birlikte Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran Çarşamba günü kapılarını açıyor. Acil servis ve poliklinik hizmetleri vermeye başlayacak hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Başhekim Erhan Berk’ten bilgiler aldı.
Malatya’ya yeni bir hastane daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tüfenkci, “Çarşamba günü İnşallah acil servis ve poliklinik hizmetleri ile hasta kabulüne başlanılıyor. Hastanemize atanan Başhekimimiz Erhan Berk ve ekibine de başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Fiziki olarak güzel bir hastanenin yanı sıra özellikle hasta konforu açısından da modern bir hastaneyi bölgeye kazandırdıklarının altını çizen Tüfenkci, eksikliklerin de kısa sürede giderileceğini söyledi.
Hastanenin 2019 yılında temellerinin atılması sürecinde muhalefet partilerinin açıklamalarını da hatırlatan Tüfenkci, “Eski devlet hastanemizin yıkılarak yeni yerine taşınması ile bu bölgede ihtiyaç olan hastanenin yapılması için gayret gösterdik ve bugünlere geldik. O gün biz söz verdiğimizde dalga geçen ve hayal olduğunu ileri süren muhalefet buraya muayene olmaya geldiklerinde buranın gerçek olduğunu görürler” dedi.
Geçtiğimiz hafta meclisten geçen yeni sağlık kanunu ile birlikte sağlıkçıların da özlük haklarının iyileştirilmesi içinde adımların atıldığını ifade eden Tüfenkci, yarın hizmete başlayacak olan hastanenin herkese hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere de teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın