19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi’de Ramazan Bir Başka Güzel

Battalgazi’de Ramazan Bir Başka Güzel

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kurulan İftar Çadırı’nda hem vatandaşlara iftar verildi, hem de bir dizi Ramazan ayı etkinlikleri gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın dolu dolu Ramazan’ı yaşamaya başladığını söyledi.

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda Ramazan ayının ilk iftarında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi. İftar öncesi, İftar Çadırı yanına kurulan sahnede “Battalgazi’de İftar” adlı programa Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Müftüsü Ümit Çimen konuk oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayında yapılacak olan etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl Müftüsü Ümit Çimen ise, Ramazan ayının önemi hakkında bilgiler sundu. Program sonrası habercilere değerlendirmede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu iftar çadırımız Malatya’nın merkezinde Yeni Caminin yanında olan bir iftar çadırı. Ben esasında ifrat ve tefrit boyutuna kaçan iftar yemeklerini pek tasvip eden biri değilim. Ancak burada geçtiğimiz yıl ilk uygulamasını yaptığımız iftar çadırında yemek programında şunu gördük.

Özellikle Malatya’ya gelen garip gureba, gurbetçi insanlarımızın özellikle Suriyeli mülteci kardeşlerimizin Irak’tan, Afganistan’dan gelen Malatya’nın fakir fukarasının merkezi bir yerde iftar çadırının kurulmasının elzem ve gerekli olduğunu geçtiğimiz yıl tecrübelerimiz ışığında gördük. Bu yılda iftar çadırının aynı şekilde devam ettiriyoruz. Tabi iftar çadırlarında bize hayırsever vatandaşlarımız 1500-2000 kişi civarındaki kişiye iftar yemeği veriliyor.  Bu verilen iftar yemeği hayırsever vatandaşlarımızın hayırlarının tasaddukları neticesinde karşılanıyor. Belediyemizin bu anlamda her hangi bir gideri söz konusu değil.  İftar çadırında iftar yemeğinin yanında, 18.30’dan 22.30’a kadar Ramazan ayına özel etkinliklerimiz bulunmaktadır. Programın içerisinde çocuklarımıza yönelik iftar ve Ramazan eğlencelerini, onlara ikramlar noktasında Osmanlı macunundan tutun, kağıt helvasına, Osmanlı şerbetinden, diğer ikramlara varana kadar, tasavvuf ve ilahi müziklerinin sunulması, kısa skeçler,  yani iftar çadırında iftar ve Ramazanı Malatya insanımız dolu dolu yaşamaya başladı. İftar ve Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde idrak etmenin huzurunu ve ahengini yaşıyoruz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri iftar sonrasında da devam etti. Battalgazi Belediyesi Mehter takımı gösterisi ile başlayan Ramazan etkinlikleri, çocuklara yönelik gösterilerle renklendi. Tarihi Hacı Yusuf Taş Camii’nde (Yeni Cami) kılınan teravih namazı sonrası ise, vatandaşlara şerbet ikram edildi. Etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ramazan_battalgazi_belediyesi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın