28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Beyaz Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Beyaz Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

1- Beyazlatıcılı diş macunuyla ayakkabılarınızı silin. Canvas kumaş ayakkabılarınızdaki lekeleriniz bir bez üzerine sürdüğünüz beyazlatıcılı diş macunuyla silin ve daha sonra kuru bir bezle üzerinden geçin. Diş macununu beyazlatıcılı almanız beyaz rengini biraz da olsa canlandıracaktır ve temizliği kolaylaştıracaktır.

2- Çamaşırlarınızda kullandığınız karbonatı ayakkabı temizliğinde de kullanabilirsiniz. Diş macunu lekeyi istediğiniz gibi çıkartmadıysa karbonatlı suyu deneyin. İki yemek kaşığı karbonatı sıcak suyla karıştırın ve bez yardımıyla lekeleri ovun ve durulayın. Daha sonra ayakkabıları güneş görmeyen bir yerde kurutun. Bu temizliği uyguladıktan sonra beyaz ayakkabılarınızı güneş ışığında tutmanız onların az da olsa sararmalarına neden olabilir.

3- Bulaşık deterjanını da deneyebilirsiniz. Sıcak suyla birkaç damla deterjanı karıştırın ve bu karışımla lekeleri ovun daha sonra da kurulayın. Yalnız bu uygulamada kullandığınız bezin saten ya da ipek olmamasına dikkat edin.

4- Silgi ile sildiğiniz spor ayakkabılarınız tertemiz olacaktır. Spor ayakkabılarınızdaki ve sentetik kumaşlı ayakkabılarınızdaki lekeleri silgiyle ovabilirsiniz. Süet ayakkabılarınızdaki lekeleri ise bir fırçayla temizledikten sonra silgiyle tekrardan ovabilirsiniz.

5- Ojeleri çıkartan aseton, lekeleri de çıkartıyor. Aseton yöntemi daha çok spor ayakkabılar üzerinde etkili oluyor. Pamuğa döktüğünüz asetonu oje çıkarır gibi lekenin üzerine uygulayın. Bu uygulamadan sonra ayakkabınıza bebek pudrası döktüğünüz ya da vazelinle sildiğiniz zaman ayakkabılarınızın kolay kolay yırtılmasını ve çatlamasını önlersiniz.

6- Derinin tek temizleyicisi: Vazelin. Rugan ve deri ayakkabılar hatta deri olan bütün eşyalarınızın en iyi temizlik malzemesi vazelindir. Bir parça pamukla aldığınız vazelini kirli yüzeye uygulayın; daha sonra da kuru bir bezle silin. Bu sayede hem deriyi ve ruganı temizlemiş hem de yumuşatmış olursunuz. Vazelinle temizlemek ayakkabılarınızı cilalanmış gibi parlatacak, yırtılmasını ve çatlamasını önleyeceğinden ömrünü uzatmış olacaksınız.[adsyata

KAYNAK : http://yenikadin.com/beyaz-ayakkabilar-nasil-temizlenir-8550568-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın