18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Beydagi Haber Yapay Zeka Kısa Film Yaptı!

Beydagi Haber Yapay Zeka Kısa Film Yaptı!

Yapay zekanın, kullanım alanları gün geçtikçe değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Ars Technica’nın yapay zeka programı, yazdığı senaryo ile 90’lı yılların temasını barındıran 9 dakikalık bir kısa film oluşturdu.

Daha önceki süreçte Google’ın Magenta adlı bir programı 4 notalı 90 saniyelik bir şarkı bestelemişti. Şimdiki süreçte yapay zeka sanatın yedinci dalına da bulaşmış durumda.

Yapay zeka kısa film yaptı

Yapay zekanın, Go oyununda insanları yendiğine, şarkı bestelediğine, siber saldırıları tespit edebildiğine, hatta roman ve mali rapor yazma becerilerine tanık olmuştuk.

Yapay zekanın ulaştığı son nokta ise, senaryo yazarak 9 dakikalık bilim-kurgu kategorisinde bir kısa film meydana getirmeye ulaşmış durumda.

Londra Bilim Kurgu Festivali’nde gösterilmek amacıyla oluşturulan kısa film Ars Technica’nın sahip olduğu yapay zeka programı ile hazırlandı.

Oscar Sharp tarafından yönetilen “Sunspring” adlı filmde, Kanadalı aktör Thomas Middleditch rol aldı.

Oscar Sharp’ın yardımcılığını New York University’den Ross Goodwin’in yaptığı film, 80 ve 90’lı yıllların bilim-kurgu temalarını ele alarak hazırlandı.

Toplamda 9 dakika 2 saniye süren filmin senaryosunu tamamen yapay zeka algoritması yazdı. Filmde ise yer yer absürd diyaloglara rastlandı.

Otoriler filmin “bir robot” elinden çıktığını belirtirken, ileriki süreçte kaydedilen aşamalar sonrası “bu robotların” kaydadeğer bir yapıt meydana getirebileceğinin sinyallerini verdiler.

Yapay zeka programını yazdığı film senaryosuna  buradan ulaşabilirsiniz.

:: Bir yapay zeka programının senaryo yazarak kısa film yapabilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

KAYNAK : http://shiftdelete.net/yapay-zeka-kisa-film-yapti-72320

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın