19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Böke ,  Özlediğim Türkiye’yi MASTÖB’de ve Malatya’da gördüm.

Böke ,  Özlediğim Türkiye’yi MASTÖB’de ve Malatya’da gördüm.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ,  Özlediğim Türkiye’yi MASTÖB’ün içinde  ve Malatya’da gördüm. Bu birliktelik sofrasında gördüm dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke , CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz , CHP Kadın Kolları Başkanı   ve Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Malatya Şubesini  Ziyaret Etti.

8 Mart Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Malatya’ya bir konferans için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Saye Böke  , MASTÖB Malatya Şubesinde MASTÖB Kadın Kolları ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Ziyaretten dolayı bir konuşma yapan MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz  , Bugün özel bir gün.  Bizi bu önemli günde ziyaret eden CHP’nin  Kadın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Saye Böke  , CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya , CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’a CHP Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimine MASTÖB’ü ve Kadın Kollarımızı ziyaretleri nedeniyle hoş geldiniz diyor bu vesile ile Tüm  Dünya Kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.   MASTÖB Malatya’lı Dernek ve STK’ların çatı kuruluşu olması için kurulan bir oluşumdur.  Türkiye ve Dünya geneli 35 Bine yakın üyesi olan bir kuruluştur.  MASTÖB  tüm Siyasi Partilere aynı mesafede olan ve Bünyesinde Tüm etnik kökenli ve düşüncede üyemiz vardır.  Biz Türkiye’nin ve Dünya’nın yapmak istediği zenginliği ve   çeşitliliği oluşturarak örnek bir kuruluşuz.   Bizi ziyaretinizden dolayı tekrar sizlere çok teşekkür ediyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ; Hepinize bizi ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Sayın Böke Partimizin Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsüdür. Kendisi  ülkemizin  yetiştirdiği Dünya çapında en iyi ekonomistlerden biridir.  Burada olmasından dolayı da ayrıca  çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Umarım bir daha Türkiye de ve dünyada hiçbir anne  üzülmez ve  anneler evlat acısı çekmez. Maalesef ülkemizde ve dünyada kadınlar şiddet görüyor ve katlediliyor. Umarım kadınlarımız şiddete kurban gitmez.    Maalesef şiddetin en çok olduğu   ülkelerin başında Türkiye geliyor.   Şiddetin durmasını sağlamak da biz siyasilerin görevi.  Tekrar bur da bulunmaktan çok mutluluk duydum. Tüm  Kadınların , 8 Mart Dünya Emekçiler Gününü Kutlar Sağlıklı , Huzurlu ve Mutlu bir ömür dilerim .

MASTÖB Malatya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Saadet Alay  ise konuşmasında ;  Sayın Genel Başkan Yardımcılarım , İl Başkanım  Kadın Kolları Başkanım Ayrıca , burada bulunan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum .   Sayın CHP’nin Kadın Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke Hanımefendiyi  anlamlı bu günde ağırlamaktan çok mutlu olduğumu belirtir kendilerine başarılar dilerim dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ise yaptığı açıklamada şunları söyledi ;  Burada MASTÖB’de Malatya’da olmaktan çok onur duydum.  Özlediğim  Türkiye tablosunun Malatya’da yaşadığını biliyorum ama o sofralara ortak olabilmek bu sıcak sohbeti yapabilmek  inanın ki bir siyasetçinin neden siyaset yaptığını hatırlatması içinde bir fırsat oluyor. Ben gönülden Bu sofrada gönlünüzü açtığınız için ve bu birlikteliğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.  Sevgili Murat Başkanımla konuştuğumuzda bu birlikteliğin yaptığı güzel işleri konuştuk. Bana sorarsanız  MASTÖB’ün ve sizin oluşturduğunuz birlik ve beraberliğin  Partiler üstü , Siyaset üstü olduğunu  ve memleket meselesine dair bir birliktelik olduğunu gördüm.  Bugün karşımızda bir fırsat var 16 Nisan’da Türkiye’ye bir soru sorulacak. Bu sorunun yanıtı verilirken MASTÖB’ün ve bu sofranın bir Türkiye sofrası olmasını sağlayabiliriz.  16 Nisan’da ki sandık bir partinin sandığı değil. iktidar sandığı değil.  O sandık tamda bize ayrıştıran siyasete ya bir dakika biz ayrışmak istemiyoruz.  Biz birlikte bir sofrada konuşmak istiyoruz. Bunu özellikle kadınların bugünde söylemesi gerektiği bir gündeyiz.  8 Mart esasında emekçi olan kadınların kutlaması olan bir gündür. Oysa  ben bugün  bu sofrada olduğu gibi biz biriz. Biz kadınlara yaşatılan şiddetin , kadınlara yaşatılan ekonomik sıkıntının ve yaşatılan sosyal hayatta yaşatılan zorlukların son bulması için birlikte hareket etmeliyiz.  Türkiye’de her iki kadından biri hem de en yakınlarından şiddet görüyor. Yani bizler bizim tanıdıklarımız akrabalarımız şiddete maruz kalıyor.  Hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bizlerinde insan olduğunu hatırlatmamız gerekiyor.  Bizim hep birlikte kadın olarak ayrışmadan erkek egemenliğine karşı  durmamız gerekiyor.   Ben bugün bu sofrada tamda bu mücadeleyi birlik ve beraberliği gördüm.  Hayatın içinde gördüm. Dolayısı ile size hayata kattığınız emeğiniz için bunu evde ve evin dışında yapma kendinizde yapma enerjisi ve cesareti bulduğunuz için  geleceğin Türkiye’si olacak olan çocukları yetiştirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Diliyorum ki 17 Nisan sabahı biz yeniden ayrışmayan , bölünmemiş , kutuplaşmayan birlikte yaşaya bilen ve bu toprakların zenginliğini ve rengini bir ortaklaşmaya dönüştüren   kadının sesinin özgürce duyulduğu   bir Türkiye olsun .

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın