28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bu bir gizli örgüt işi olabilir. PKK, IŞİD, FETÖ işi olabilir

Bu bir gizli örgüt işi olabilir. PKK, IŞİD, FETÖ işi olabilir

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Taştepe Mahallesine giderek dün akşam saatlerinde görülen ve vatandaşa zor anlar yaşatan gaz etkilemesiyle ilgili incelemede bulundu. Başkan Sarıoğlu burada olayı yaşayan vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonunda şunları söyledi: “Olay, dün, 19 Kasım Cumartesi günü, saat 19.00 ile 20.00 arasında olmuştur. Olayın geçtiği yer Alper Sokağının 500, Hayırlı Caddesinin 300 metrelik bölümüdür. Gazın etkisi, boğulma durumu yaratacak şekilde soluk almakta zorlanma, boğazın acıması ve öksürük, gözlerin yanması ve yaşarması şeklinde kendisini derin bir şekilde göstermiştir. Öyle ki, evinden dışarı çıkan kişiler birkaç dakika bile duramadan perişan bir şekilde içeriye dönmek zorunda kalmışlardır. Sokakta yürüyenler, kendilerini kapalı yerlere, evlere, işyerlerine atmak zorunda kalmışlardır. Aracıyla giden bir vatandaş camını açık tutmuş olmalı ki derhal inerek bakkal dükkanına sığınmıştır. Çocuklar çok zor anlar geçirmişler, astım hastası olan iki vatandaş fenalık geçirmiştir.”

Sarıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burası, Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi ile Yüzüncü Yıl İmam Hatip Ortaokulu çevresidir. Özellikle Alper Sokağının bulunduğu kısım bayağı yüksektir ve buradaki evler genellikle tek katlıdır. Yani çevre basık, kapalı ve havasız değildir. Gazın etkisi, sadece yolun içinde kalmış, çevreye kesinlikle yayılmamıştır. Örneğin Alper Sokağı ile Çoban Yıldızı Sokağının kesiştiği yerde, sokağın köşedeki birinci evinden bitişiğindeki diğer sokağa ait ikinci ev etkilenmemiştir. Ayrıca penceresi kapalı olan evlerin içinden anlaşılamamıştır. Bu gösteriyor ki kullanılan gaz, karbondioksit gibi havadan ağır olduğu için yere çökelmiş ve çevreye yayılmamıştır. Bu gaz, çok net bir biçimde anlaşılıyor ki Alper Sokağının 500 metrelik kısmıyla, Metin Emiroğlu Lisesinin güney tarafında bulunan Hayırlı Caddesini 200 metrelik bölümüne bir araçla hızla gidilirken dışarıya verilmiştir. Ve verilen gaz yol çevresinin dışına yayılmamıştır. ”

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Olayla ilgili olarak şu değerlendirmelerin yapılabileceği görüşündeyim: Bu gaz, her hangi bir yerden kendiliğinden veya dikkatsizlik sonucu yayılmamıştır. Sokağa bir araç içinden basılmıştır.”

selahattin_sarioglu_tastepe_gaz

Sarıoğlu: “Taştepe Mahallesinde yaşanan bu gaz olayı 13. Kasım 2016 günü 22.00 sularında Yeşiltepe-Koşu Yolu Mahallesinde yaşanan ve 37 vatandaşımızın hastanelik olduğu olayın bir benzeridir. Ancak, o olay yeterli ölçüde dikkate alınmamıştır. Olay sonrasında yapılan Valilik açıklanmasında, ‘Bahse konu gazın kanalizasyon havalandırmalarından sızan metan gazı veya bölgede bulunan hurdacılar ile vatandaşların halen katı yakıtla ısınması nedeniyle sobalarda yakılan katı veya likit maddelerden oluşan gazlardan oluşabileceği değerlendirilmiş, gerekli araştırma ve inceleme devam etmektedir.” denilmiş ve böylece konu geçiştirilmiştir. Yeşiltepe’den verilen bilgiler yanlış değilse eğer, onların ağır ve kötü koku almalarının aksine buradaki vatandaşlarımız herhangi bir koku almadıklarını söylemişlerdir. Yine, Yeşiltepe’deki vatandaşların evlerinde otururken gazı hissetmişlerken, burada yaşayan vatandaşlarımız sokağa çıkınca hissettiklerini söylemişlerdir. Ayrıca Yeşiltepe Koşu Yolundaki ölçümlerde bir bulgu saptanamamışken, burada Taştepe’de oksijen eksikliği belirlenmiştir. Ancak ikisini en az bir ortak yanı vardır ki o da gece saatlerinde olmasıdır.” dedi.

Sarıoğlu konuşmasını son bölümünde şu olasılıkları dile getirdi: “Bize göre bu gaz olayları, kendiliğinden, dikkatsizlikten, doğal nedenlerle, kanalizasyon kapaklarından veya çevredeki hurda yığınlarından kaynaklanmamakta tam tersine insan eliyle bilinçli bir biçimde, yani bilerek, isteyerek, planlayarak gerçekleşmiştir. Bu bakımdan üzerinde çok önemle durulmalıdır. Bu bir gizli örgüt işi olabilir. PKK, IŞİD, FETÖ işi olabilir. Bir deneme, bir prova olabilir. Bir korku yayma aracı olabilir. Eğer

bir gizli örgüt, bu gazı bu şekliyle veya başka katkılarla ve miktarını artırarak Malatya’nın bütün sokaklara verse bu yaşananlara bakılarak söylüyorum, bütün Malatya’yı teslim alabilir. Bu bakımdan çok dikkatle, Ankara ile bilgi alışverişi de yapılarak MİT ve diğer devlet organları eliyle araştırılmalı, incelenmeli, gerekli önlemler alınmalı ve de Malatya bilgilendirilmelidir.”

En derin saygılarımla sunarım. 20.11.16

Av. Selahattin Sarıoğlu/CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın