28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bu çocuklar geleceği yazıyor!

Bu çocuklar geleceği yazıyor!

Garanti Bankası, teknoloji kültürünü aşılamak amacıyla 8-13 yaşları arasındaki 30 çocuğa “Tasarım Odaklı Düşünme” temalı kodlama eğitimi verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi eğitmenleri tarafından GarantiPartners Girişim Üssü’nde verilen eğitimler, 21. yüzyılda öne çıkan yaratıcı düşünme, yeni fikirler bulma, liderlik, sorumluluk, sosyal öğrenme yolları ve işbirlikçi çalışma konuları üzerine odaklandı.

Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Ardından, LEGO’nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer robot yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istendi. Yazılacak kodun, “Geleceğin bankalarında ihtiyaç duyulan robot tasarımı nasıl olmalı?” sorusuna cevap verecek şekilde tasarlanması hedeflendi. Etkinliğin sonunda çocuklar, programını yazdıkları robotun prototipini eğitmenlere sundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, “Türkiye’nin en dijital şirketi Garanti, her zaman öncü çalışmalara imza atmak hedefiyle çalışıyor. Eğitim, bankamızın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geliyor. Bu kapsamda, 21. yüzyıl yetenek ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere de destek veriyoruz. Çocuklara kodlama eğitimi vererek, gelecekteki müşterilerimizin nasıl bir bankacılık hayal ettiğini, bizden beklentilerini ve bu sayede yarının bankacılık temellerini oluşturacak yenilikçi fikirleri bugünden öğrenmeyi amaçladık. Teknolojinin içine doğan Z kuşağının erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi ve ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ becerisi kazanması, donanımlı nesiller yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. GarantiPartners Girişim Üssü’nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğin, geleceğin yaratıcılarına fikirlerini geliştirmede bugünden katkı sağladığına inanıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle ilk kez düzenlediğimiz etkinlikte 8-13 yaş arası çocuklarımıza kodlama eğitimi vererek, hem onların geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz hem de bankacılığı nasıl gördükleriyle ilgili fikir edindiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK : http://webrazzi.com/2016/09/09/bu-cocuklar-gelecegi-yaziyor/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın