Canlı Blog: AK Parti Kongresi
Binali Yıldırım’ın tek aday olarak girdiği kongrede yaşanan her şeyi an be an aktarıyoruz. Milliyet.com.tr editörü Ercan Sarıkaya kongre salonundan gelişmeleri bildiriyor…

10.20 : Binali Yıldırım kongreye katılmak üzere evinden ayrılıyor. Yeni Genel Başkan’ın 15 dakika içinde salonda olması bekleniyor.
10.05 : Kongre salonuna henüz Binali Yıldırım gelmedi, milletvekilleri tur atarak illerinden gelen partilileri selamlıyor.
09.55 : Partililer Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile Davutoğlu ve Yıldırım’ı bekliyor.
09.50 : Salonda dikkat çeken pankartlar: ‘Mesele koltuk değil, siz hala anlamadınız mı’, ‘Can Türkiye’ye heyecan geldi’, ‘Reis’e yaşıkır Başkanlık, Adıyaman’a yakışır Bakanlık’, ‘Kutlu yürüyüşümüze Binali Yıldırım’la devam.’
09.40 : Kongre saat 10.00’da başlayacak, gazeteciler Binali Yıldırım’ın evinin önünde bekliyor.
09.25 : Kongreyi 1000’e yakın gazeteci takip ediyor.
09.00 : Arena Spor Salonu’ndaki partililer için seçim şarkıları çalınıyor. En çok tezahüratı Recep Tayyip Erdoğan şarkısına yaptı. Salondaki herkesin ayağa kalktığı şarkı, daha önce seçimlerde çalınan Dombıra.
08.30 : Kongrede iki isim konuşma yapacak. Ahmet Davutoğlu veda konuşması için kürsüye çıkacak, partinin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım ise kürsüden teşekkür edecek. Davutoğlu ve Yıldırım salon dışında konuşma yapmayacak.
07.40 : Ankara Arena Spor Salonu’ndaki kongreye yoğun bir katılım var.
07.00 : Kongre salonunun önüne çadır kuruldu, ekranlar yerleştirildi. Salon ve çevresinde güvenlik önlemleri üst düzeyde. Yaklaşık 5 bin polis görevli.
06.30 : Saat 06.30 sıralarında kongre salonunun kapıları açıldı ve davetliler salona alınmaya başlandı.
KAYNAK : http://www.milliyet.com.tr/canli-blog-ak-parti-kongresi/siyaset/detay/2249595/default.htm