19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Captain America: Civil War, Batman v. Superman’i Sinema’da Geçebildi Mi?

Captain America: Civil War, Batman v. Superman’i Sinema’da Geçebildi Mi?

Uzun zamandır beklediğimiz Civil War vizyona gireli günler geçti. Bir çoğumuz ilk izleyenlerden olmak için bir yarışa girdik. Peki Civil War BoxOffice’de ne yapabildi? Hep karşılaştırıldığı ve karşılaştırılmaya devam edecekleri Batman v. Superman’e fark atabildi mi?
 
Civil War hepimiz için çok farklı görüşlere bölündüğümüz bir film oldu. Beklentileri karşılamadığını düşünenler ve Marvel’ın en iyi filmlerden birisi olduğunu düşünenler. Bunları bir kenara bırakalım, ve Civil War Türkiye BoxOffice’de neler yapabilmiş bir göz atalım.

 

Civil War Türkiye’de vizyona girmeden önce rekor hasılatlar yakalayarak vizyona girmişti. Açıkcası ben bir rekor bekliyordum, ancak bu maalesef Türkiye’de gerçekleşmedi. İlk olarak Marvel’ın son filmlerinin BoxOffice verilerine göz atalım. (Unutmayın, tüm veriler ilk haftasonunu kaplayan 3 gün verileridir. Karşılaştırmalar her zaman ilk 3 güne göre ve Türkiye baz alınarak yapılacaktır.) Yaklaşık 1 yıl önce 1 Mayıs’da Marvel’ın beklenen filmlerinden olan Yenilmezler: Ultron Çağı’nı sinemalarda gördük. İlk haftasonunda 470.312 seyirci alarak Türkiye BoxOffice’sinin en iyi açılışlarından birini yaptı.

Yaklaşık 2 ay sonra yabana atılmış kahramanımız olan Ant-Man’in filmi sinema salonlarındaydı. Yenilmezler’e oranla büyük düşüş yaşayarak 89.445 seyirci aldı. 1 ay bile geçmeden Fantastik Dörtlü vizyona girdi. Ant-Man’e oranla daha da düşürerek 72.288 seyirci alabildi.

6 ay sonra uğruna yüzlerce haber yazılan, ahlaksız süper-kahramanımızın filmi olan Deadpool’u sinema salonlarında gördük. Büyük bir düşüşte olan iki filmi toparladı ve 348.292 seyirci aldı. Yenilmezler’e oranla düşük olmasına rağmen küçük bütçesiyle hasılat rekorları kırdı.

Artık birkaç gün önce vizyona giren Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Civil War) hakkında konuşabiliriz. Bu yılın en iyi açılışlarından birisini yaptı ve 470.107 seyirci aldı. Yenilmezler ile arasında çok küçük bir fark yiyerek ve geri kaldı. (Bi 250 kişi daha izleseydi ne olurdu be!) Ama kesinlikle azımsanmayacak bir rakam. Ancak Marvel kanadından, Disney ve Marvel filmleri arasında en iyi hafta sonu açılış rekoru kırıldığının bilgisi geldi. Ancak Boxoffice verilerinden de görüldüğü gibi yaklaşık 200 kişilik bir fark var. Marvel Türkiye ekibi Cuma-Cumartesi-Pazar olarak değil de Cumartesi-Pazar olarak verileri ele almış olabilir. Ama ilk haftasonu verileri Cuma, Cumartesi ve Pazar’ı kapsar.

Son 1 yılda çıkan Marvel filmlerinin verilerini karşılaştırdık, ancak Kaptan Amerika’nın tek bir rakibi vardı: Batman v. Superman! Peki Türkiye’de en iyi rakibini geçebildi mi?

Batman v. Superman’i 25 Mart’ta sinema salonlarında görebildik. 350+ lokasyon gibi bir rakamla çok fazla gösterim lokasyonuna hitap etti. İlk haftasonunda 513.873 seyirci alarak Yerli BoxOffice’nin en iyi açılışlarından birisini yaptı. Açıkcası Civil War’a geçileceğini düşünüyordum. Peki neden böyle oldu? Marvel daha çok sevilmiyor muydu bizim ülkemizde?

Bana göre iki belirgin nedeni var: Birincisi reklamlar. BvS’nin reklamları üstüne çok duruldu, birçok reklam çekildi. Hatta Türk Hava Yolları’na özel olan fragmanları bile gördük. Warner Bros. Türkiye’yi biraz daha önemsedi.Ancak Civil War’ın reklamı Türkiye’de çok iyi yapılmadı. Farklı farklı fragmanlar ve TV-Spotlar gördük ancak BvS kadar iyi değildi. İkinci neden ise lokasyon gösterimi. BvS lokasyonda çok fazla fark atmadı, ancak bu da bir etken. (20 kadar lokasyon farkı vardı.)

Türkiye’de durum böyle. Ancak ABD’de Civil War öne geçmiş durumda. Batman v. Superman’in hasılatı 166.007.347 $ iken Civil War’ın  hasılatı179.139.142 $. Açıkçası ikisinin arasında dağlar kadar fark yok. Bir ülkede BvS öndeyken, bir ülkede Civil War önde. Burada Civil War’ın seyirci sayısını kesinlikle az bulmuyorum. Çok iyi bir açılış yaptılar ancak BvS’yi alt etmeye yetmedi. İleri ki haftalarda fark atabilir mi bilmiyoruz, ancak yine de çok çekişmeli geçeceğini söyleyebiliriz.
 
Eğer hala ikisinden birisini bile izlemediyseniz, izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


Samsung Galaxy S8 Ne Zaman Çıkacak? Cihaz Hakkında Çıkan Bilgileri 2 Dk’da Anlattık! İzlemek için buraya tıklayın!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/sinema/captain-america-civil-war-batman-v-superman-i-sinema-da-gecebildi-mi-h16962.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın