19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

AĞBABA’DAN 10 KASIM MESAJI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

CHP’li Veli Ağbaba mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. yılında sevgi ve özlemle anıyorum. 10 Kasımlar, bir anma ve matem günü olmaktan çok, Mustafa Kemal’in eserlerinin genç nesillere daha iyi öğretildiği günler olmalıdır. Tüm dünyanın örnek aldığı ulusal Kurtuluş Savaşı sonrasında ortaya konulan çağdaşlaşma adımları ve devrimler gençlerimize her zamankinden daha fazla aktarılmalıdır” dedi.

CHP’li Ağbaba, açıklamasının devamında; “Önderimiz Atatürk, bir konuşmasında ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ demiştir. Dolayısıyla bugün matem günü değil; ileri görüşlülüğü ve mücadele ruhu ile yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluktan çağdaş bir ülke yaratan büyük bir devrimciyi yani Atatürk’ü ve devrimlerini anlama günüdür.Mustafa Kemal Atatürk bir ideolojinin adı değil; bir çağdaşlaşma mücadelesinin adıdır. Atatürk hepimizin ortak değeri ve birleştirici unsurudur. Bu yönüyle 10 Kasım anması Cumhuriyetin ortak değerlerine gösterilen saygı, kuruluş felsefesine olan bağlılık anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini Cumhuriyet Halk Partililer olarak sonsuza kadar yaşatacağız.Biz, CHP olarak, Atamızdan devraldığımız aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesini vermeye devam edecek, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkma noktasında topluma öncülük etmeyi sürdüreceğiz.Bu vesileyle ebediyete intikal edişinin 84. yılında Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve özlemle anıyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın