28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan Anayasa Maddelerinin İyi İncelenmesi Çağrısı

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan Anayasa Maddelerinin İyi İncelenmesi Çağrısı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 16 Nisan’da yapılacak referandumu işaret ederek, " Anayasa paketinin içeriğini bence herkes iyi irdelemeli. Normal seçimlerde oy kullanırken 1 defa düşünüyorsanız, bu seçimde 3 defa düşünün" dedi.


            Başkan Kiraz, referandum çalışmaları kapsamında Buğday Pazarı ve Doğu Garajı esnafını gezerek, anayasa paketi ile ilgili bilgiler verdi. Yeni Anayasa’daki maddelerin iyi incelenmesi konusunda çağrıda bulunan Kiraz, "Anayasa paketinin içerisinde neler var bence herkes iyi irdelemeli. Normal seçimlerde oy kullanırken 1 defa düşünüyorsanız, bu seçimde 3 defa düşünün. Bu seçimin telafisi yok. Referanduma çok az bir zaman kaldı. Bizim önümüze bir sistem getiriyorlar. Ama bu niye gerekli, nerede icap etti onu bilmiyoruz. 18 maddeye bakıyoruz, ülkenin bir sürü sorunu var.

Bu sorunların hiç birisini çözecek bir madde yok içerisinde. Mesela işsizliği çözecek bir madde yok. Esnafın sorununu çözecek bir madde yok. Terör başımıza bela olmuş, terörü çözecek bir madde yok. Dış politikada önemli sorunlar var, onu çözecek bir madde yok. Şimdi diyorlar ki bu sistem gelirse işsizlik ve terör bitecek. Tamam, da 14-15 yıldır siz baştasınız. Eğer böyle bir sorun varsa bunun nedeni sizlersiniz. Oturup bu 18 maddelik paketi çıkarmak için mecliste sabahlara kadar çalıştılar. Peki, işsizlik sorununu çözmek için neden bir gün sabahlara kadar çalışmadılar. Yine söylüyorum bu seçimin telafisi yok" dedi.


            Referanduma giden Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili eleştirilerini sürdüren Kiraz, "Bu sistemle Cumhurbaşkanı kimi seçecek, kaç kişi seçecek belli değil. İşte en yakın örnekleri var. Aliyev karısını seçti. Bu sistemi kişi üzerinden tartışmak doğru değil. Sonuçta bu yasa 2019’da uygulanacak. O zamana kadar kim ölür, kim sağ kalır. Ben onun için şunu söylüyorum, herkesin bu paketteki maddeler üzerinde biraz daha düşünmesini istiyorum. Şimdi burada seçilen kişi herkesi belirleme ve atama yetkisine sahip. İlçe kaymakamını da o belirleyecek, valiyi de, müdürü de. Üst düzey bürokrat deniyor ama bunun tanımı yok. Örnek olarak şuradaki okulun müdürü de olabilir. Orda üst düzey bürokrat diyor, tanım yok" diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın