28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP İl Başkanı Kiraz: “Çok büyük bir zarar var”

CHP İl Başkanı Kiraz: “Çok büyük bir zarar var”

CHP İl Başkanı Kiraz, mağdur üreticiyi ziyaret etti
İl Başkanı Kiraz: “Çok büyük bir zarar var”
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 200 küçükbaş hayvanı kurtlar tarafından telef edilen üreticiye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kiraz, ailenin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade ederek, “Burada gördüğümüz manzara çok acı, ağıl neredeyse tamamen boş durumda. Burada çok büyük bir zarar var, ziyan var. Ailenin hem büyük bir kayıpları hem de zararları var” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Başkan Yardımcısı Übeyt Öksüz ve Yazıhan İlçe Başkanı Şahmurat Çalışkan ile birlikte Yazıhan İlçesi Alican Mahallesi’nde 200 küçükbaş hayvanı kurt sürüsü tarafından telef edilen üreticiyi ziyaret etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Alican Mahallesi’nde bulunan çadırdan yapılmış ağıla kurt sürüsünün girmesi sonucu 200 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ifade etti.

Kiraz, kurtların girdiği ağılda hayvanın kalmadığını kaydederek, “Telef olan 200 hayvan gömüldü. Çok büyük zarar var. Şu saate kadar yetkililerin harekete geçmesi lazım. Hayvan kayıplarının yanında ailemizin de çok büyük bir mağduriyeti var” dedi.

Kiraz, konuşmasında şunları söyledi:
“Yazıhan Alican köyünde hayvancılık yapan köylülerimizin ağıllarına kurtların girmesi sonucu telef olan 200 küçükbaş hayvan için geçmiş olsun ziyaretine geldik. Burada gördüğümüz manzara çok acı, ağıl neredeyse tamamen boş durumda. Burada çok büyük bir zarar var, ziyan var. Ailenin hem büyük bir kayıpları hem de zararları var. Ailemiz sesini duyurmaya çalışıyor, bizde mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında aileye ses olmaya, çağrıda bulunmaya geldik. Telef olan hayvanlar Yazıhan Belediyesi tarafından uygun şartlar altında gömüldü. Belgeler var yetkililer gelip burayı bir an önce görmeli ve ailenin mağduriyeti giderilmeli. Ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve seslerini duyurmak için gelmiştik. Bu konuyu Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya ilettik, kendileri de konuya çok duyarlı yapılması gereken çalışmalarla ilgili girişimlerde bulunuyor ve geçmiş olsun dileklerini iletiyor” diye konuştu.

Alican Mahallesi Muhtarı Lütfü Şahin, hayatı boyunca böyle bir olayı ne yaşadığını ne de duyduğunu ifade etti.

150-200 hayvanın telef olduğunu kaydeden Şahin, “Burada büyük bir mağduriyet var. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Mağduriyetin giderilmesi için ilgili kurumların destek vermesini bekliyoruz. Bu insanlar mağdur durumdalar. Tam hayvanın verim zamanında bu olayı yaşadılar. Bu hayvanları borca almışlar ve büyük bir mağduriyetleri var” dedi.

Hayvanların sahibi Nihat Öztürk olayın gece 03.30 sırlarında meydana geldiğini söyledi. Öztürk, “Gece saat 03.30’du. Köpeklerin havlama sesleri üzerine kalktık. Işığı yaktım, o sıra kurtlar kaçtı. Hayvanların hepsi üst üsteydi. 200 civarında hayvanımız telef oldu. Mağduruz, yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın