28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Chp İl Başkanı Kiraz : Maski Sen Ne İş Yaparsın ?

Chp İl Başkanı Kiraz : Maski Sen Ne İş Yaparsın ?

-CHP İL BAŞKANI KİRAZ ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ.

-MASKİ SARAY YAPACAĞINA HİZMET YAPSIN

Maski ve Dsi içme suyu ve sulama suyunun çözüm bulması için hiçbir adım atmıyor, projeleri maliyeti yüksek diye geri çeviriyor fakat kendilerine devasa binalar yapmaktan geri durmuyor. Binalarına gelince para var, projelere gelince para yok.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı, Yeşilyurt ilçesine bağlı olan Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde, Cumhuriyet Örnekköy, Karapınar, Oluklu, Işıklı, Kırlangıç, İkizce, Görgü, Kuşdoğan, Çayırköy ve Fatih mahallelerinin çiftçileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi.

“MASKİ SEN NE İŞ YAPARSIN?”

Bu mahalleleri içerisinde bulunduran bölge Çerkez Yazısı olarak bilinmekte. Bütün bu mahallelerin sorunları ve çözümleri ortak hatta Malatya’nın birçok bölgesinde sorunların ortak olduğunu dile getirerek, Malatya’da kayısı çiftçilerinin mağdur olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ‘’Malatya çiftçiler mağdur ediliyor, kayısı ağaçları kuruyor, meyve-sebze kuruyor. Cumhuriyet Örnekköy Mahallesine geldik burada vatandaşlarımızın sulama sorunları var bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Vatandaşlar mağdur çiftçiler mağdur, MASKİ ve DSİ Müdürlükleri buraya büyük saray yapmış ama hizmet yok. Hemen yanı başında olan Cumhuriyet Örnekköy Mahallesinin su sorununu çözemiyor, buraya artezyenle su çıkarılabilir, neden yapmıyorlar soruyorum” dedi.

“HİÇBİR ADIM ATILMIYOR”

“Geçtiğimiz günlerde Çat Barajında incelemelerde bulunan yetkililer sulama sorunlarına kalıcı çözüm olacak Şerefhan Çayı’nın Çat Barajına aktarılması ve Melek Deresi bölgesinde gölet yapılarak doğal suların toplanıp sulama kanalına aktarılmasına hiç değinmemiştir. Vatandaşları mağdur ediliyor, Çiftçiler mağdur ediliyor, Malatya’nın her noktasında çiftçilerin sorunlarını gündeme getiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’de gündeme getirdi. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız dertlerini dinleyeceğiz”

“BİNAYA PARA VAR, ÇİFTÇİYE YOK!”

DSİ’ye gerek çiftçiler, gerek muhtarlar, gerek kurumlar tarafından götürülen her çözüm önerisi, her proje, maliyeti yüksek diye elinin tersiyle itiliyor. Su insan yaşamı için ve ekilen biçilen bütün ürünlerimiz için, doğamız için, canlılar için hayati öneme sahiptir. Bir yeri susuzluktan kurtarmanın maliyetine mi bakılır? İşte bu yüzden diyoruz ki bir kurumun büyüklüğü bina büyüklüğü ile ölçülmez verdiği hizmetin büyüklüğü ile ölçülür. Dev binalar yapılmış ama hizmet açısından içleri bomboş.

Öte yandan bu bölgedeki sulama birliklerinin de arkasına aldığı çiftçilerin desteğiyle DSİ gibi kurumlara hizmetin gelmesi için baskı uygulaması, projeler sunması kurumlarla iletişim halinde olması gerekmektedir. Hiçbir sulama birliğinin “su varsa veririm” deme lüksü yoktur.

Çiftçileri Yeşilyurt İlçesine bağlı Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde sulama sorunlarından dolayı kayısı ağaçları ve meyve sebzelerinin kuruduğunu iddia ederek bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Bazı çiftçiler “yaz mevsimi gelmesiyle birlikte sulama sorunlarının olduğunu söyleyerek bizler mağdur oluyoruz yetkilerden yardım bekliyoruz” dedi.

İl Başkanı Enver Kiraz’a Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, İl ve İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın