28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz: “Galerici Sitesi afet bölgesi ilan edilmeli”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz: “Galerici Sitesi afet bölgesi ilan edilmeli”

CHP’li Kiraz’dan esnafa geçmiş olsun ziyareti
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz: “Galerici Sitesi afet bölgesi ilan edilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kentte geçen günlerde etkili olan kar yağışı sonrası sundurmaların çökmesi nedeniyle birçok aracın zarar gördüğü Yeşiltepe Galericiler Sitesi’ne giderek burada esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kiraz, “12 dükkan zarar gördüğü gibi 15 araç kullanılmaz hale gelmiş durumda ve yaklaşık 10 milyon TL zarar var. Galericiler Sitesi afet bölgesi ilan edilerek, esnafın mağduriyeti giderilmelidir” dedi.

Yeşiltepe Galericiler Sitesinde geçen günlerde yoğun kar yağışından dolayı sundurmaların çökmesi nedeniyle altta kalan 15 araç hasar gördü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz beraberinde Yeşilyurt İlçe Başkanı Hüseyin Mete, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yoğun kar yağışından kaynaklı çatısı çöken Galericiler Sitesi’ni ziyaret etti.

Esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Kiraz, “Galericiler Sitesi’nde zarar var. 12 dükkan zarar gördüğü gibi 15 araç kullanılmaz hale gelmiş durumda ve yaklaşık 10 milyon TL zarar var. Bu afetin yaşandığı bölge de bir kar temizliği bile yapılmamış olması düşündürücüdür. Buranın temizliğinin yapılması gerekiyor ki esnaflar dükkanlarına girip zararlarını görebilsin. Esnaflar kendi imkanlarıyla kar temizliği yapıp bu çöküntüleri temizlemeye çalışıyorlar ama şartlar kendi imkanlarıyla temizlik yapılmasına el verişli değil. Bir an önce yetkililer tarafından temizlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bu tür siteler sosyal yönü olan sitelerdir” diyen Kiraz, şu ifadelere yer verdi: “Gönül istiyor ki bu tür yapıların dizaynı yapılırken belediyeler tarafından organize edilsin ve her türlü doğal afetlere karşı uygun ve dayanıklı şekilde yapılsın. Maalesef burada da esnaflar kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış. Her şeyden önemlisi herhangi bir can kaybının olmaması en büyük teselli. Şuan da yapılması gereken buradaki esnafların zararının tespit edilmesi. Valilik, Çevre Şehircilik ve Sosyal Hizmetler bünyesinde acilen bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Buradaki esnafların zararlarının karşılanması gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki burada ki esnaf buradaki araçları vatandaştan alıp vatandaşa satıyor. Bir kasko ve sigorta söz konusu olmuyor. Günlük araba alış satışı sirkülasyonu olduğu için sigorta yapmak mümkün olmuyor buralarda. Bir an önce buranın temizlenmesi ve onarılması gerekiyor ki esnaflarda günlük yaşantısına dönerek çalışmalarına başlayabilsinler.

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın’ın uzun süredir Galericiler Sitesinde bu sorunların çözümü noktasında önemli gayretleri var. 2 gündür gece gündüz buradan esnafların yanında olarak yardımcı olmaya çalışıyor. Yalçın başkanımıza ve bütün esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başta sayın valimiz olmak üzere bütün yetkililerden destek bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın ise “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyelerine göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı şahsım ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Bütün siyasilerin esnaflarımıza yardımcı olmalarını rica ediyorum. Galericiler Sitesi’nin afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyorum. Her zaman yanımızda oldunuz ve yanımızda olacağınıza da inanıyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın