23.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP’li Ağbaba Danıştay’ın ‘Gri Pasaport’ Kararını Eleştirdi

CHP’li Ağbaba Danıştay’ın ‘Gri Pasaport’ Kararını Eleştirdi

Ağbaba: “Herhalde suçlu bu olayı ortaya çıkaranlardır”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından proje kapsamında hizmet damgalı pasaport düzenlenerek Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili Danıştay’ın soruşturma iznini kaldırması kararına ilişkin “Herhalde burada suçlu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Burada hem hukuka olan güven bitmiştir hem de İçişleri Bakanlığı bu konuda görevini yapmayarak sınıfta kalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Danıştay’ın Malatya’da parlak veren ‘Gri pasaport skandalı’ kararına ilişkin, “Hukuka olan güven azalıyor. Tamamen siyasi bir kararla karşı karşıyayız. Türkiye’nin gördüğü dünyada ses getiren önemli bir skandal ortaya çıkmıştı. Burada devletin vermiş olduğu gri hizmet pasaportuyla bir seyahat gerçekleşiyor ve bunun organize bir VİP insan kaçakçılığı olduğu ortaya çıktı. Sağından da baksanız, solundan da baksanız bu bir suç unsuru içeren bir olay” ifadelerini kullandı.

“Belediye valiliğe, valilik İçişleri Bakanlığına, İç İşleri Bakanlığı da topu Danıştay’a atıyor” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Herhalde burada suçlu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi olacak. İnsan ne söyleyeceğini, nasıl bir yorum yapacağını bilemiyor. Suçlu herhalde otobüs şoförü ya da bu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partililer. Böyle bir olayda soruşturma izni verilmemesi; Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sudan sebeplerle görevden alınırken, AKP’li belediyelerin korunmaması da mümkün değildi. Burada hem hukuka olan güven bitmiştir hem de İçişleri Bakanlığı bu konuda görevini yapmayarak sınıfta kalmıştır. İçişleri Bakanı’nın zaten bu konuda sağlıklı ve objektif bir karar vermesi mümkün değildi.”

‘Gri pasaport skandalının’ organize bir olay olduğunu savunan Ağbaba, “Bir ayağı Almanya’da bir ayağı Bingöl’de bir ayağı Malatya’da. Şimdi hiç kimse suçlu değil. Herhalde suçlu bu olayı ortaya çıkaranlardır. Maalesef burada ortaya çıkan olay bir koku gibi Türkiye’ye yayıldı. Hepsinin de bu işte parmağı var. Bunun takipçisi olacağız. Bunu mecliste ve diğer platformlarda dile getireceğiz. Tuzun koktuğu bir yerle karşı karşıyayız” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın