28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP’li Ağbaba : Erdoğan’ı Suçlamamak İçin Allah’ı Suçluyorlar

CHP’li Ağbaba : Erdoğan’ı Suçlamamak İçin Allah’ı Suçluyorlar

AĞBABA: ERDOĞAN’I SUÇLAMAMAK İÇİN ALLAH’I SUÇLUYORLAR

BULGARİSTAN’A VİZE MUAFİYETİ: TÜRKİYE DÜNYANIN A101’İ OLDU!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ SİZİN GİBİ DAYILARI YOK Kİ TORPİL YAPSIN

“Türkiye bir taraftan üniversiteyi bitirip iş bulamayan veya asgari ücrete mahkûm olanların ülkesi oldu. Avukatlarımız asgari ücretle çalışıyor. İyi üniversiteleri bitirenler 10 bin liraya yoksulluk sınırı altında çalışıyor. Türkiye vasıfsızlar tarafından yönetiliyor. Okuyan insanlara düşmanlık yapıyorlar. Boğaziçi ve ODTÜ’ye yönelik saldırılar da bu yüzden. Okumuş insanlar aşağılanıyor. Doktorlar “giderlerse gitsin” denilerek aşağılandı. Gençler ülkede gelecek görmüyor ve kaçmaya çalışıyor. Böyle bir gündemde Bakan Varank açıklama yapıyor “üniversiteye gidecek olan gencin hedefi işe girmek olmamalı” diyor. Varank işsizliğe çözüm bulacağına bir Bakan olarak gençlere “işe girmeyi hedeflemeyin” diyor. Gençlerin senin gibi üç maaş alacak dayıları yok. Niteliksiz insanlar banka yönetim kurullarına, THY yönetimine, Türk Telekom’a veya Tarım Kredi Kooperatifleri’ne atanıyor. Ömründe bankadan para çekmek dışında bir şey yapmamış kişiyi banka yönetim kuruluna atadınız. Nebati’nin THY’nin ikram bölümüne atayan siz değil misiniz? AKP Genel Başkanı da daha önce “her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey yok” demişti. TÜİK verilerine göre; yüksek öğrenim mezunu 1 milyon 61 bin kişi işsiz. İŞKUR verilerine göre ise 18 bin 24 yüksek lisans mezunu, 847 doktora mezunu genç işsiz devletten bir yıldan beri iş bekliyor.”

ERDOĞAN’I SUÇLAMAMAK İÇİN ALLAH’I SUÇLUYORLAR

“Türkiye’de her şeyin çivisi çıktı. “Enflasyon yok hayat pahalılığı var” derler. Döviz kuru artar, döviz lobisi derler. Faiz artar, faiz lobisini suçlarlar. Üst akılı suçlarlar, hayali düşmanlar yaratıyorlar. En son Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvasına bakınca gülmeden edemiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fiyat artışlarının yaşandığı bu günlerde ne diyor: “Fiyatları tayin eden Allah’tır”. Allah size akıl versin. Herkesi suçladılar, şimdi Allah’ı da suçluyorlar. Bir dönem faiz sebep, enflasyon sonuçtu, şimdi “Allah sebep, fiyat artışı sonuç” oldu. Sırf Erdoğan’ı suçlamamak için Allah’ı suçluyorlar. İsveç, İsviçre, Almanya, Japonya, Güney Kore, herhalde Allah’ın sevgili kulu ki, onlarda enflasyon yüzde 10’u geçmiyor. Bir bizde yüzde 150’ye yakın(!) Herhalde Allah’ın en sevmediği 6. ülke biziz(!) ÖTV’yi, vergileri, maaşı, sizin bineceğiniz makam araçlarını da Allah mı belirliyor? Allah size akıl fikir versin, Allah bizi bunlardan kurtarsın.”

BULGARİSTAN’A VİZE MUAFİYETİ: TÜRKİYE DÜNYANIN A101’İ OLDU!

“Cumhurbaşkanı kararıyla Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyet sağlandı. Bir zamanlar AB’ye vizesiz seyahat diyorlardı. Ne dedilerse tam tersi oldu. Peki, niye bu karar alındı? Cevap basit: 1 Bulgar Levası bugün 9,28 TL. AKP, Bulgar Levasını 20 yılda, 60 kuruştan 9,3 TL’ye yükseltti. Bulgarlar sınırdan girip alışveriş yapıp geri dönüyorlardı, bu da yetmemiş olacak ki Bulgar vatandaşlarının Türkiye’ye sadece kimlikle girebilmesini sağlayan bir anlaşma imzalamışlar. Dünyanın süper gücü olacaktık, A101’i olduk. Eskiden, o beğenmedikleri “Eski Türkiye”de diplomasi, mütekabiliyet yani karşılılık esasıyla yapılırdı. Eğer Bulgar vatandaşları pasaportla girebiliyorsa Türk vatandaşları için de bu geçerli olmalıdır. Peki, AKP bunu yapabilir mi, yapamaz. Ülkeyi yol geçen hanına çevirdiler. Göçmenleri şantaj için kullanıyorlar. Şimdi para için Bulgaristan’la bile diplomasiyi yok saydılar. Bugünleri çok kısa zamanda aşacağız. Tekrar ülkeyi liyakat sahibi insanlara teslim edip hem Türk Lirası’nın itibarını düzelteceğiz, hem de enflasyonu düzelteceğiz.

CHP’NİN ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR

Ağbaba, Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna “6’lı masanın alacağı karar önemli ama bir kez daha ifade edelim ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesinden MYK’sına kadar üzerinde uzlaştığı aday Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Trollerin ve yandaş yazarların laflarına bakmayın. KYK borçlarının faizlerini sildiren, arabalarda ÖTV’yle ilgili düzenlemeyi yaptıran Kılıçdaroğlu’dur. İktidar olmadan bunları yaptıran iktidar olduğunda neler başaracak siz düşünün” dedi.

Görüşmeleri ertelenen Sosyal Medya Kanun Teklifine ilişkin olarak Ağbaba “Son yasa teklifi, baskılarımız sonucu şu an ertelendi ama daha sonra gündeme gelir ve hatta Meclis’ten geçerse Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey kalmaz. Bu teklifte sansürün yanı sıra yerel medyanın gücünü kıran bir yasa teklifiydi” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın