29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP’li Kiraz: “Çağ atlatacaklardı bir bardak çaya muhtaç ettiler”

CHP’li Kiraz: “Çağ atlatacaklardı bir bardak çaya muhtaç ettiler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ekonomik krizin vatandaşı derinden etkilediğini ifade ederek, “Birçok üründe şok kampanyalar oluyordu ama şimdi bir bardak çayda bile kampanya başladı. Allah bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.

Ekonomide kötü bir gidişat olduğunu ifade eden Kiraz, “Gerçekten ekonomide ‘sözün bittiği yerdeyiz’ diyeceğimiz uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Malatya’da bir kafe işletmecisi, bir bardak çayda indirim yaparak, bunu da ‘Bir bardak çayda kampanya’ diye duyuru yapıyor” dedi.

“VATANDAŞ BİR BARDAK ÇAY BİLE İÇEMİYOR”
Kiraz, insanların büyük bir ekonomik krizin içerisinde olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
“İnsanlar yaşadıkları ekonomik sıkıntı nedeniyle bir bardak çay bile içemez duruma geldi. Son dönemde Malatya’nın birçok noktasında çay ocaklarında oturan vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle buralara gidemiyorlar. Gün boyunca parklarda geçiren vatandaşlar, ücretli çay veren alanları kullanamıyorlar. Birçok vatandaşımız kahvehanelere gidemiyor. Çay parasını ödeyebilecek durumda bile değiller. Bugün bir bardak çayın en düşük fiyatı 4-5 lira. Çay ocaklarında esnaf sinek avlıyor. Çay ocakları bomboş, vatandaşlar sokakta gününü geçiriyor. Çay ocağına gitse dahi kimse birbirine çay ısmarlayamıyor çünkü ödemekte zorlanıyor.”

“ÜLKEY YÖNETENLER YÜZÜNDEN BİR BARDAK ÇAYDA ŞOK KAMPANYA BAŞLADI”
“Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir ekonomik krizle karşı karşıyayız” diyen Kiraz, “İçler acısı bir durum yaşıyoruz. Malatya’da kafe sahibi, ekonominin geldiği bu kötü durumda insanların çay içebilmeleri için kampanya yapıyor. Ekonomiyi bu hale getirenler, bu durumun sorumlularıdır. Bunun sorumlusu da 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidardır. “Ülkeyi çağ atlatacağız” dediler, bir bardak çaya bile muhtaç ettiler. Bir bardak çayda şok kampanyayı gördük. O afişi gördüğümüzde gözlerimize inanamadık” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR BAYAT EKMEK ALMAK İÇİN FIRINA GİDİYOR”
Kiraz, vatandaşların manava, markete, kasaba uğrayamadığını belirterek, “Yazın karpuzun bol olduğu dönemde bile vatandaşlar bir karpuz alıp verine götüremedi. Ekonomik sıkıntı pazarlarda öyle bir hissedildik ki dilimle karpuz, adetle meyve satıldı. Marketlerde son kullanma tarihi yakın ürünler düşük fiyatla satıldı. İnsanlar, alım güçlerinin düşmesinden dolayı daha ucuza almak için fırınlarda bayat ekmek arıyorlar. Daha ucuz olsun diye bayat ekmek istiyorlar. Daha önce birçok şeyde şok kampanyalar gördük ama bir bardak çayda şok kampanyayı ilk defa görüyoruz. Bizi yönetenlerin şapkalarını önlerine koyup bu tablolardan ders çıkarması gerekiyor” diye konuştu.

“Olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız” diyen Kiraz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kimsenin artık markete gidemediği gibi artık çay ocaklarına da gidemediği bir dönemi yaşıyoruz. Kimsenin fırına gidemediği, gittiğinde de bayat ekmek aradığı, 50 kuruş daha ucuza almak için halk ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşturduğu dönemleri yaşıyoruz. Allah bir daha bugünleri bizlere yaşatmasın. Bugünlerin sorumluluğunu taşıyanlarda halka hesabını mutlaka verecekler.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın