28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP’li Veli Ağbaba: “EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var”

CHP’li  Veli Ağbaba: “EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Emekliye iki maaş ikramiye, 3600 ek gösterge, taşerona kadro Kılıçdaroğlu sayesinde geldi. EYT’yi yaptılar yaptılar, yapmazlarsa bizim ilk yapacağımız iş. EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var. 81 ilde EYT’lilerle toplantı ve çalıştay yaptık, bunu çözeceğiz. İktidar olduğumuzda esnafın hem pandemi dönemindeki kooperatif ve bankalara olan borçlarının faizini sileceğiz. Bir taahhüdümüz daha var; çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankası ve Sulama Birliklerine olan borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Yeşilyurt Galericiler Sitesi Kooperatifini ziyaret etti.

“SİTE DIŞINDA ARAÇ ALIM SATIMINA BELEDİYE BİR ÇÖZÜM ÜRETMEDİ”
Yeşilyurt Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın ziyarette yaptığı konuşmada, “Korsan araç satışı Türkiye’de çok yaygın bir şekilde yapılıyor. Geçen yıl Türkiye’de satılan 8 milyon araç sayısı var, bunun yaklaşık bir milyon 300 binini esnaf, diğerlerini ikinci el araç satımı yapanlar gerçekleştirdi. Buna ‘korsan araç satıcıları’ diyoruz. Devletimizin bir an önce bunun önüne geçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, kendilerine yetki ve yeterlilik belgesinin verildiğini kaydederek, “2018 yılında aldık, 5 yıl geçerliliği var ama süresi dolduğu halde hala yürürlüğe koymadılar. Bunu yürürlüğe koymayacaklarsa bize neden verdiler? Esnaf bu konuda mağdur. Dışarıdan araç almaya gelenler mutlaka bu belgeyi sorun, bu belge her insana verilmiyor. Bu belgeye sahip insanlardan dolayı sıkıntı yaşanmayacağına eminim, yaşansa bile çözeriz. Mutlak suretle bunu mecliste gündeme getirmenizi istiyoruz. Bizzat bunun yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Sitemizin dışında araç alım satımı çok fazla, belediye çözeceğini söyledi ama herhangi biz çözüm üretmediler” dedi.

“ESNAFIMIZ MAĞDUR OLDU”
Geçen kış yoğun kar yağışı nedeniyle sundurmaların araçların üzerine çöktüğünü anımsatan Yalçın, “Olumsuz bir durum yaşadık. Ne devletimiz ne de belediyemiz bize sahip çıkmadı. Esnaf arkadaşlarımızla kendi çabalarıyla hasarlarını giderdiler. 7-8 milyon TL civarında bir hasar meydana geldi. Yardım yapılacağı söylendi ancak herhangi bir yardım gelmedi. 10-15 esnafımız mağdur oldu. Buradaki enkazı da esnafımızın çabalarıyla kaldırdık” diye konuştu.

“KAYIT DIŞI, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PROBLEMİ”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Türkiye’deki en büyük problemlerden birisinin kayıt dışılık olduğunu ifade etti.

Hem çalışma hem de iş yaşamında kayıt dışılığın çok yüksek olduğunu kaydeden Ağbaba, “Kayıt dışılığın giderilmesi lazım. Devletin burada çok büyük bir kaybı var. Vergi olarak kaybı var. Vatandaş kayıp yaşıyor. Vatandaşlar alım satımlarda muhatap bulamıyor. Her gün basına yansıyor, bu işlerde çok çeşitli oyunlar dönüyor. Devletin bu konuda bir tedbir alması lazım” diye konuştu.

“YETKİ BELGESİ NEDEN UYGULANMIYOR?”
Milletvekili Ağbaba, galericilere verilen yetki belgesiyle ilgili “Bu belge size ne için verildi, niye uygulanmıyor? Mutlaka yetki belgesinin uygulanması gerekiyor. Ayrıca, kayıt dışılığın ortadan kaldırılabilmesi için devletin tedbir alması lazım. Bilinçli vatandaş zaten yoldan geçenden araç almıyor. Burada muhatap olacağı esnaftır. O nedenle söylediğimiz bu şey esnafın olduğu gibi devletinde faydasına olan bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

“ESNAFIN VE MALATYA’NIN SORUNLARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”
“Malatya’da, belediye galericiler sitesini yaparken dışarıda araç satılmasını yasakladı” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Ama çeşitli isim adından araçlar satılıyor. Bu konuda belediyenin çok ciddi tedbir alması gerekiyor. Belediye başkanlarına seslenmek gerekiyor; iki site yaptınız, esnaflar toplandı. Esnaf o zaman bunun problem olabileceğini söylediler. Burada bir site var ama buradaki esnafa söz verip, sözünde durmamak da insanları etkiler. O nedenle bunun takipçisi olacağız.”

Her zaman Malatya’nın sorunlarını gündeme getirdiklerini dile getiren Ağbaba, “Sorunları çözmeye çalışıyoruz. Zaman zaman muhalefetin ne yaptığı sorgulanır ama şunu bilin ki Malatya’da bazı şeyler oluyorsa muhalefetin dürtmesiyle, iteklemesiyle, takip etmesiyle oluyor. Biz burada birçok alanda resmen tırtıklayarak, insanlara bazen sert bazen yumuşak söyleyerek, Malatya’nın sorunlarını takip ediyoruz” dedi.

Milletvekili Ağbaba, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Malatya ziyaretini anımsatarak, “Onunla yol konusunda çok kavga ettik. Malatya-Sivas yolu çift yol değildi. Duble yol değildi, o konuda çok emeğimiz oldu. Hekimhan-Kuluncak yolunda çok emeğimiz oldu. Malatya’da maalesef gölet sayısı hala yeterli olmamasına rağmen muhalefetin bağırıp çağırmasıyla gündeme geliyor” diye konuştu.

“ESNAF VE ÇİFTÇİNİN BORÇLARININ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ”
“Türkiye’de son dönemde yaşanan olayları görüyorsunuz” diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2019’da bir öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruyor, “KYK borcunun faizini silecek misiniz? “Kılıçdaroğlu olsam hemen evet sileceğim derim ama diyemem” diyor. 3 yıl sonra faizi nasıl sildiğini hep beraber gördük. Şunu söyleyelim; emekliye iki maaş ikramiye, 3600 ek gösterge, taşerona kadro Kılıçdaroğlu sayesinde geldi. EYT’yi yaptılar yaptılar, yapmazlarsa bizim ilk yapacağımız iş. EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var. 81 ilde EYT’lilerle toplantı ve çalıştay yaptık, bunu çözeceğiz. İktidar olduğumuzda esnafın hem pandemi dönemindeki kooperatif ve bankalara olan borçlarının faizini sileceğiz. Bir taahhüdümüz daha var; çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankası ve Sulama Birliklerine olan borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Takdir sizin bunların yapılmasını istiyorsanız oylarınıza talibiz. “Yok, biz faiz ödeyeceğiz” diyorsanız canınız sağ olsun. Bunları mutlaka başaracağız, yapacağız.”

KYK borcunun devlete, çiftçi ve esnafında bankaya borcunun olduğunu kaydeden Ağbaba, “Yapacağımız bu işler devlere yük olmayacak. Hepsiyle ilgili çalışılıyor, hesap kitabı yapılıyor. Türkiye bir taraftan bir yoksullaşmayı ve zorlukları yaşarken CHP’ye, MHP’ye özellikle de AK Parti’ye oy verenlere söylüyorum; memleketin durumuna bir bakın, elinizi vicdanınıza koyun. İzliyorsunuz, onların hepsi doğru. Rüşveti, parası, uyuşturucu doğru, bunların hepsini düşünün bir tarafta çok para kazananlar bir taraftan da mağdur olanlar var” diye konuştu.

“MALATYA’NIN EN BÜYÜK SORUNU UYUŞTURUCU”
Milletvekili Ağbaba, Malatya’nın en büyük sorununun uyuşturucu olduğunu iddia ederek, “Malatya’da her gün bir kişi ölüyor. Bu ölenler evlatlar sizinkisi. Burada çok ciddi tedbirler alınması lazım. Malatya adeta bir uyuşturucu cennetine dönmüş durumda. Maalesef bunun sebebi ekonomik, insanlar bunalmış, iş bulamıyorlar. Okuyor ya da okumuyor iş bulamıyor, bunun çözümü siyasi. Devlet kaynaklarını büyük yandaş şirketlere aktaracağına bu insanlar için kullanabilir, kullanmalıdır” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın