19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Chp’nin Sıradışı Başkanı Mamurek’i Ziyaret Etti

Chp’nin Sıradışı Başkanı Mamurek’i  Ziyaret Etti

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, geçmişte belediyelikken, büyükşehir olmakla mahalle durumuna gelen, merkeze 18 km. uzaklıkta, yaklaşık 2000 nüfuslu Beydağı Mahallesini (Mamurek) ziyaret ettiler. CHP Battalgazi yöneticilerini Beydağı’nda Muhtar Mahmut Pesen ve köylüler karşıladılar. Muhtar Pesen, CHP yöneticilerinin gelmelerinden duyduğu memnuniyeti belirttikten yaptığı konuşmada şunları söyledi:Burası önce belediyelikti. Belediye başkanı, üç mahallesi, üç muhtarı vardı ve şimdi bir mahalle bir muhtar var. Yıllardır yaşadığımız bir içme suyu sorunumuz var ama sözünü aldık sondaj vuracaklar. Diğer önemli sorunumuz ise koca kasabada bir ortaokulumuzun olmaması. Çocuklarımızın perişan olması.” dedi. Mahallelileri ve muhtarı dinleyen CHP Battalgazi Başkanı Av. Sarıoğlu:Burası önemli bir birim. Bir ortaokulu nasıl olmaz. En az 130 öğrenci ortaokul okumak için oraya buraya gidiyor. Kimileri Devlet tarafından taşımalı yolla Yaygın’a, Bulgurlu’ya götürülüyor kimileri de annesi, babası tarafından Malatya’ya. İki yol da doğru değil. Taşımalı gidenler ailesinin bakımından, gözetiminden, denetiminden uzaklaşıyor. Gününün önemli bir kısmı taşınmada geçiyor. Çocuk o sürede dinlense, dersine daha iyi hazırlanacak.Daha başarılı olacak. Ailesinin gözünün önünden uzak olduğu için terbiyesi, ruhsal gelişmesi de iyi olmayabiliyor, kötü alışkanlıklar edinebiliyor. Ayrıca hergün taşınmanın kazası var, belası var. Devlet o kadar para harcıyor. Bazı aileler çocuklarını okutmak için kışın şehre göçüyor. Ev tutuyor, kira ödüyor. Oysa burada evi var. Boşuna para harcıyor. Bunun için bir bir zorunluluk yok ki.’ 

Sarıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Burada, eski belediye başkanlığı binası var. Üzerinde Battalgazi Belediye Başkanlığı tabelası asılmış, iki katlı, pırıl, pırıl. Geniş, taş kaplamalı bahçesi var. Çevresinde ağaçlarıyla 14 dönümlük arazisi var. Üzerinde modern, yepyeni bir bina var. Ama bu bina bomboş duruyor. Devletin bu fakir halkın parasıyla yaptığı bu bina hem bir işte yaramadan duruyor, hem de bu durumuyla çürüyor. Çünkü içinde yaşam yok, insan yok.”

Sarıoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Gelin, çocuklarımızı taşınmaktan, ailelerimizi gereksiz harcamalarla perişan olmaktan ve fakir milletimizin vergileriyle yapılmış bu güzelim binayı çürümekten kurtaralım. Bir başka anlatımla, un var, yağ var, şeker var gelin helva yapalım. Bu özle zor bir iş değil. Zaten geçmişte Battalgazi İlçe Müdürlüğüyle, Battalgazi Belediye Başkanlığı arasında bu binanın okula çevrilmesi için bir yazışma yapılmış. 16.11.2015’te MEB binayı istemiş, 05.02.2016’da Belediye yanıt verip ‘olur’ demiş, istemi kabul etmiş. Ama öyle duruyor. Devletimiz niye böyle hatalar yapıyor. Bakın burada yaşayan büyük çoğunluğu Alevi vatandaşlarımızın kalbine şüphe düşüyor, ‘Biz Aleviyiz diye Devlet bize elini uzatmıyor.’ diye. Niye bu düşüncelere meydan verelim, niye milletimizin ayrışmazına sebep olalım. Şimdi Valimize, Büyükşehir ve Battalgazi Belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize rica ediyorum, ‘Gelin şu işi halledelim, ortaokulu yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirelim, bu bina girişine ‘Beydağı Ortaokulu’ tabelasını asalım. Bu gerçekten çok kolay.” dedi.

mamurek_sarioglu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın