19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Çukurdere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde, tekstil fabrikalarını aratmayan üretim yapılıyor.

Çukurdere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde, tekstil fabrikalarını aratmayan üretim yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL TESİSİ MAHALLENİN FABRİKASI OLDU

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Çukurdere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde, tekstil fabrikalarını aratmayan üretim yapılıyor. Memnuniyetini dile getiren ev hanımı kursiyerler, ömürlerinin sonuna kadar devam etmek istediklerini belirtiyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ilk görev döneminde yapımına başlanan ve bugüne kadar 20 farklı mahallede faaliyete açılan Çok Amaçlı Sosyal Tesisler, bulunduğu bölgeye önemli katkılar sunuyorlar. 20 Çok Amaçlı Sosyal Tesisten biri olan Çukurdere Mahallesi Sosyal Tesisi 2014 yılında açıldı. Halen Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde hizmet veren Çukurdere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde müzik, giyim, mefruşat ve nakış kursları düzenleniyor. Tekstil fabrikalarını aratmayan makine teknolojisiyle ev hanımları dikiş-nakış öğrenip, ardından da üretim yapıyorlar

Ev ekonomisine katkı

Tesis görevlilerinden Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Emel Mucuk, kursiyerlerin hem kendi ihtiyaçlarını karşıladığını hem de aile ekonomisine katkıda bulunduklarını anlattı. Tesiste kullandıkları makinelerin Sanayi makineleri olduğunu kaydeden Mucuk, “Devletimiz burada önemli bir imkân sunuyor. Büyük makinelerimiz var. Aynı zamanda Üniversiteden fakülte mezunu öğretmenler görev yapıyorlar. Elimizden geldiğince kursiyerlere yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Boş vakitlerini değerlendirdiklerini belirten ev hanımı kursiyerler de yaptıkları işlerin çok güzel olduğunu; ömürleri yettiğince ve sosyal tesis açık olduğu sürece kurslara devam edeceklerini vurguladılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın