29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Diyet yapanların dikkat etmesi gereken 5 madde

Diyet yapanların dikkat etmesi gereken 5 madde

Hemen hemen herpimiz için her pazartesi günü diyete başlama günüdür. Bazılarımız başlar ve dirayetle bu sürece devam eder, bazılarımız ise ne yazık ki birka.ç gün sonra bu fikirden vazgeçerler. Diyetisyen Nesrin Eriş diyete devam edenler için dikkat edilmesi gereken 5 maddeyi sıraladı:

1- Yapacağınız diyet 5 grup besini (ekmek, et, süt-yoğurt, sebze-meyve ve yağ-şeker) içeren dengeli bir diyet olmalıdır.

2- Diyet ürünleri mümkün olduğu kadar az içermelidir. Örneğin yağsız süt, yoğurt, peynir gibi ürünler hayat boyu tüketilemez. Yeniden normal beslenmeye döndüğünüzde aradaki farkı hesaplayamazsınız ve aynı besinleri tüketmenize rağmen kilo almaya başlarsınız.

3- Düşük kalorili veya tek besin grubu içeren diyet programları metabolizmanızı kıtlığa sokmaktan başka bir işe yaramaz. Bu diyetler sürdürülebilir değildir. Kısa zamanda zayıflayabilirsiniz ancak normal almanız gereken kaloriye çıkmanıza olanak sağlamazlar. En ufak kaçamağınızda bedeli kilo almak olur. Beraberinde vücudunuzda besin öğeleri yetersizliği oluşturması da cabasıdır.

4- Yavaş yemek yiyin. Tabağınızı daima dörde bölün. İlk çeyreğini 15 dakikada yiyin. Daha sonra hızla tüketmeye başlasanız bile son çeyrekte gerçekten doyduğunuzu ve yemek istemediğinizi göreceksiniz.

5- Bağırsaklarınızın çalışmasını sağlamak amacı ile üretilen bitki çaylarını tüketmeyin. Bu çaylar bağırsak floranızın bozulmasına ve dolayısıyla da bir süre sonra içseniz bile fayda etmemeye başlar.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/diyet_yapanlarin_dikkat_etmesi_gereken_5_madde.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın