29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ebru Sanatıyla Stres Atıyorlar

Ebru Sanatıyla Stres Atıyorlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Kursları

EBRU SANATIYLA STRES ATIYORLAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Sanat Kursları her meslek grubundan vatandaşın ilgisini çekiyor. Ebru Kursuna gelen vatandaşlar, kursun stres atmada rahatlatıcı etkisi olduğuna dikkat çektiler.

MABESEM Ebru Kursu Öğreticisi Naciye Aydemir, yaklaşık 6 yıldır Ebru Sanatını Malatyalılarla buluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, “Türk-İslam Sanatlarımızdan biri olan Ebruyu hem kültür hem sosyal hem de felsefi açıdan işleyerek burada eser nitelikli çalışmalar çıkarmaya çalışıyoruz. Kursa gelen arkadaşlarla beraber hoşça vakitler geçiriyoruz. Onlardan da aldığımız dönüşler neticesinde tabi yolumuzu çizip o şekilde yürüyoruz. Ebru Sanatı hem su hem topraktan olması anlamda rahatlatıcı sanatlarımızdan biri” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanat ve vatandaşa hizmet için bütün imkanların seferber edildiğini kaydeden Aydemir, “Çalışmalarımızda malzemeden tutun da mekana kadar belediyemiz bize büyük imkan sağlıyor. Kursiyerlerimiz, bu imkanlardan yararlanarak hem bir sanat öğreniyorlar, kendilerine hasbi bir nitelik katıyorlar hem de hobi olarak keyif alıyorlar. Özellikle Resim Öğretmenleri yoğun olarak kursumuza katılıyor. Hem mesleki gelişimlerine katkı oluyor hem de hobi olarak geliyorlar. Bu imkanları sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yüksek Lisans öğrencisi de var

Kursiyerlerden olan ev hanımı Lütfiye Duman da verilen hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ederiz” dedi.

Uzun süredir kursa devam eden emekli memur Haluk Şahinoğlu ise “3 yıldır burada hocamızdan ders alıyoruz. Su ve toprakla uğraştığımız için stres atmada çok büyük faydası var. Geleneksel bir sanat olduğu için zevkle geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir üniversitede yüksek lisans öğrencisi olan Turgut Türkoğlu da sanat kurslarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkoğlu, “Öncelikle Kağıt Oyma Sanatıyla başladım. Onun ardından Ebruyla arkasını destekleyebileceğimi düşündüm. Ardından buraya katılarak hocamızla tanıştım ve memnuniyet içerisinde bu sanata başladım. Elimizden geldiği kadarıyla hem İslamı yaşayarak hem bu sanatı icra etmeye çalışarak zamanımızı değerlendiriyoruz ve kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ebrunun ruhsal bir faydası da olduğu için insanı rahatlatıcı etkisi var” şeklinde konuştu.

mabesam_yogun_ilgi 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın