28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“El Sanatlarımızın Yaşatılması ve Geleceğe Taşınmasına Büyük Önem Veriyoruz”

“El Sanatlarımızın Yaşatılması ve Geleceğe Taşınmasına Büyük Önem Veriyoruz”

BAŞKAN ÇINAR, ESMA BİLTACİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ YILSONU SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ  

“El Sanatlarımızın Yaşatılması ve Geleceğe Taşınmasına Büyük Önem Veriyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde ki kültürel ve sanatsal kurslara katılan kursiyerlerin ele emeği göz nuru eserlerin düzenlenen yılsonu sergisiyle beğeniye sunuldu. Her biri ayrı bir değer ve anlam taşıyan çalışmalar büyük beğeni topladı.

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde açılan tanıtım sergisinde;  pastacılık, dikiş-nakış, takı, örgü, çini rölyef, resim, ahşap yakma ve mis sabun üretim kurslarında hazırlanan birbirinden değerli el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kültürel ve sanatsal kurslara katılarak birbirinden özel eserler ortaya çıkartan kursiyerler, el emeği göz nuru eserleri hakkında davetlilere bilgiler paylaştılar.

Kültürel ve sanatsal hizmetlerle vatandaşların sosyal hayatlarını daha kaliteli bir hale getirdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, el sanatlarının yaşatılması ve geleceğe aktarılması için ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmet veren Kültür ve Sanat Merkezlerindeki faaliyetlerine destek veren İlçe Halk Eğitim Merkezine ve mahalle sakinlerine teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bir zamanlar atıl vaziyette olan Rabia Parkımızın olduğu bu alanı park ve kültür merkezimizle modern bir yaşam alanına dönüştürdük. Abdulgaffar, Samanlı, Aşağıbağlar ve Özalper Mahallelerimizin birleşme noktasında olan Rabi Parkımız ve Kültür Merkezimiz açıldığı günden beri bölgenin çekim merkezi oldu. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız buraya gelerek hem sağlıklı ve dinamik bir hayat için sporunu yaparken hem de  açılan kültürel ve sanatsal kurslarımıza katılarak zamanlarını daha faydalı geçiriyorlar. Sunduğumuz hizmetleri sahiplenen, katılan ve buranın daha değerli hale gelmesini sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.  İlçemizin 13 farklı bölgesindeki kültür ve sanat merkezlerimizdeki doluluk oranın yüksek olması, hedeflediğimiz seviyeye ulaşmada bizleri motive ediyor. Yeşilyurt’un kültürel ve sanatsal vizyonu bu tür yatırımlar, açılan kurslar ve katılım sayısının fazlalaşmasıyla her geçen gün daha iyi bir seviyeye geliyor.” dedi.

Yılsonu sergisini açan Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi idarecilerini, öğretmenlerini ve kursiyerleri tebrik eden Başkan Çınar, “ Bugün ki sergimizde ise pastacılıktan dikiş-nakışa, takı, örgü, çini rölyef ve resimden ahşap yakma ve mis sabun üretimine kadar farklı alanlardaki kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin binbir emek ve gayretle yaptıkları el emeği göz nuru eserler sergileniyor. Büyük bir titizlik, emek ve alın teri dökerek birbirinden değerli eserler ortaya çıkartan kursiyerlerimizi ve kurs öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum. Yıl boyunca verilen emeklerin karşılığını bugün görmekteyiz. El sanatlarımızı yaşatmak bizim asli görevimizdir. İlçemizin farklı bölgelerinde açtığımız eğitim binalarımızda el sanatlarımızın yaşatılması ve geleceğe taşınması noktasında aktif ve dinamik bir çalışma yürütüyoruz. Kursiyerlerimiz yaptıkları çalışmalarla tarihsel ve kültürel değerlerimizin gelecek nesillere ulaşmasında önemli bir görev üstlenmiş oluyorlar. Kursiyerlerimiz bir yandan bizi biz yapan kültürel ve sosyal değerlerimizi yaşatırken diğer taraftan bu eserlerin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sunuyorlar. Açtığımız kurslar ve sağladığımız destekler neticesinde üreten ve girişimci kadınlarımızın sayısında yaşanan ciddi artış bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bugün ki bu özel serginin açılmasına desteklerini esirgemeyen İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi İdarecilerimize, Kurs Öğretmenlerimize ve Kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, ellerine ve emeklerine sağlık.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile programa katılan davetliler kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı stantları gezerken, bağlama kursuna katılan kursiyerler tarafından sunulan müzik dinletisi de etkinliğin daha renkli ve canlı geçmesini sağladı. Tanıtım sergisine katılanlara pastacılık kursunda hazırlanan yöresel lezzetler ikram edildi.

Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezindeki yılsonu sergisine; Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfü Hangün, Şeyhbayram Mahalle Muhtarı Mustafa Canberk, kurs idarecileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın