16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Engelleri Sevgiyle, Empati ile Ortadan Kaldıralım

Engelleri Sevgiyle, Empati ile Ortadan Kaldıralım

MİLLETVEKİLİ ÇAKIR İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR ENGELLİ VATANDAŞLAR VE AİLELERİYLE BULUŞTU

“Engelleri Sevgiyle, Empati ile Ortadan Kaldıralım”

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldiler.

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Gedik Oba Çadırında düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlar ve aileleri misafir edildi.

Renkli anların yaşandığı etkinliğe; AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, engelli vatandaşların bağlı bulundukları dernek başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Masaları tek tek dolaşarak engelli vatandaşların özel günlerini tebrik eden AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar, kendilerine büyük ilgi gösteren engelli vatandaşlara karanfil hediye edip, bol bol fotoğraf çektirdiler.

Düzenlenen programdan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelsiz bir dünyanın oluşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. İlimizde engelli kardeşlerimize bakan 6 bin 800 kişinin hesabına her ay düzenli olarak 22 milyon 500 bin TL. yatırılmaktadır. Engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için her türlü destek verilmektedir. Böylesine özel bir günde engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle bir araya gelmekten çok büyük onur duymaktayız. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile değerli mesai ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelmekten büyük bir onur duyduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Hep beraber aynı toplumun birer parçayız, hayatı paylaşıyoruz. Engelleri birlikte aşıyoruz” sözleriyle belediyenin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirtti.

Konuşmasında herkesin birer engelli adayı olduğunu bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerektiğine işaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, engellilerin yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmaların dahi çok önemli ve değerli olduğunun altını çizdi.

Engelli vatandaşların sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesinin herkesin ortak görevi olduğunu sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Öncelikle böylesine özel bir günde hayatımızın en güzel renkleri olan özel gereksinimli kardeşlerimizi ve ailelerini Yeşilyurt’umuzda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu paylaşmak isterim. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla çok sayıda hizmeti Yeşilyurt’a kazandırdık. Özel gereksinimli hemşehrilerimizin ve sevgili çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak içinde fiziksel yatırımlarımıza bu yönde şekil vermeye büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal belediyecilik hizmetlerinde de yakaladığımız başarı seviyesini yeni hizmetlerle taçlandırıp herkesin ve herkesimin belediyesi olma sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz. İlçemize değer katan yatırımları ve sosyal sorumluluk projelerini sizlerle birlikte hayata geçirmeye önem veriyoruz. Sizlerin bu noktadaki tespit, öneri ve talepleriniz bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü biz biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Bizler tüm hemşehrilerimizin mutlu ve huzurlu olması için çalışıyoruz, özellikle de engelli vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşaması bizim temel görevlerimiz arasındadır. Biz tüm hemşehrilerimizin duaları ve destekleriyle kentimize hizmet ediyoruz, inşallah bu birlikteliği el ele vererek daha da güçlendireceğiz.” diye konuştu.

Engelli vatandaşların her zaman yanında yer aldıklarını söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, “Son yıllarda ülkemizde hayata geçen yeni düzenlemelerle birlikte engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını arttığını, başarılı sporcu sayısında ciddi bir artışın olduğunu hepimiz yakından görüyoruz. Devletimizin kaynakları, hükümetinizin çıkardığı yasalar, yerel yönetimlerimizin bu noktadaki aktif ve etkin çalışmaları neticesinde engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran çok sayıda hizmetin gerçeğe dönüştüğünü görmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanmasına büyük bir önem verilmektedir. Ülkemizde her yıl engelli vatandaşlarımızla ilgili yeni kararlar alınıyor ve uygulanıyor. İletilen sorunlarda büyük oranda çözülüyor. Yerel yönetimlerimiz engellerin ortadan kaldırılması için ciddi hizmetler yapıyorlar, yeni merkezler açıldı, fiziksel düzenlemeler yapıldı. Ampute Milli Takımımızın dünya şampiyonu olması engelli kardeşlerimizin ümidini artırdı, farklı branşlarda başarılar elde edip göğsümüzü kabartan çok sayıda engelli sporcumuzun olması hepimizi gururlandırıyor.  Başarılı olmak için asla engel yoktur. Bizler her zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanındayız.” diye konuştu.

Etkinlik, müzik dinletisi ve yemek ikramlarıyla sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın