28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Engelliler Müzik Grubu, Çanakkale Şehitlerini unutmadılar

Engelliler Müzik Grubu, Çanakkale Şehitlerini unutmadılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini unutmadı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü kapsamında tüm engel gruplarının (işitme, zihinsel, görme, ortopedik) dahil olduğu bir program düzenlendi.

Kahramanlarımıza vefa

Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Engelliler Koordinasyon Merkezi Kernek Külliyesinde 30 engelli bireyin katıldığı bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Engelli merkezi müzik çalışma grubu ve İşaret Dili eğitim gurubu tarafında hep birlikte Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü ve Eledim eledim türkülerini söylediler.

Engelliler Şube Müdürlüğü olarak, Çanakkale Zaferi programı ile amacımız engelli bireylerinde şanlı tarihimize sahip çıkmalarını sağlamak ve aynı zamanda bu konu ile ilgili bir duyarlılık oluşturmak. Ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bugün de bir an olsun düşünmeden canını hiçe saymış tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Kahraman şehitlerimize vefa gösterebilmişsek ne mutlu bizlere

Engelliler Koordinasyon Merkezi Müzik çalışma grubu Müzik öğretmeni Ahmet Turan Yılmaz, “Bağlama dersi, Şan eğitimi aynı zamanda Gitar eğitimi vermekteyiz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi unutmamak adına engelleri aşan bu güzel ekip ile birlikte böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. 5 aydır aralıksız çalıştık. Gayret gösterdik. Sonunda böyle güzel ve anlamlı duygu dolu türküleri söyleme başarısı göstermiş olduk. Bir nebze de olsa kahraman şehitlerimize vefa gösterebilmişsek ne mutlu bizlere diye belirtti.”

Türk İşaret Dili Eğitim hocası Muhammed Said Özdemir ise, “İşaret Dili ile Çanakkale Türküleri söyleyen ekibimiz bu anlamlı ve özel günde Çanakkale Şehitlerimizi anıyor. Çanakkale Şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz.

Bedensel Engelli Fatih Çolak ise, 18 Mart ulusun kahramanlık destanıdır. Yeniden ayağa kalkma, dirilme, küllerinde yeniden dirilme günü olarak kabul edebiliriz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.

5 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Müzik hocamız bizimle çok yakından ilgilendi. Özellikle bağlama konusunda belli bir seviyeye kavuşan arkadaşlarımız oldu. Gayret ediyoruz. Daha ileri seviyelere ve bu tarz anlamlı, özel ve güzel projelerin içerisinde yer alırız” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın