29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Esnaftan 7 bin kişilik iftar

Esnaftan 7 bin kişilik iftar

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programına yoğun bir katılım oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki Fuar Çadırı’nda düzenlenen iftar yemeğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Vekili Miktat Alan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Mehmet Badem ve Abdulkadir Gündem, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, eski belediye başkanları,  STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Davetliler MESOB Başkanı Keskin ve Evren tarafından karşılandı.

Bakan Tüfenkci, TESK Genel Başkanı Palandöken ve Büyükşehir Belediye Başkanı çakır, Fuar Çadırının arkasında kazanlarda yapılan Akçadağ Pilavı ve kuru fasulyeden oluşan menün dağıtımını birlikte yaptılar.

Ezanın okunmasından kısa bir süre sonra, yaklaşık 7 bin katılımcının olduğu ve son anda geniş katılımın gerçekleştiği programda bazı kişi yada kişiler, masalarına yemeğin gecikmesinden dolayı provokatif hareketlerde bulundular. Ancak, program sonunda kazanlar da yemek kaldığı görüldü ve yaklaşık 200 kişilik yemek Suriyeli Türkmenlere dağıtılmak üzere Oğuz Boyları Kardeşlik Derneği’ne gönderildi.

MESOB Başkanı Keskin,  katılımın yoğun olması ve  dağıtımın ezanın okunması esnasında bazı masalara gecikmesinden dolayı bazı kişi yada kişilerce provokatif hareketlerde bulunulmasının Ramazan ayının maneviyatına yakışmadığını belirterek, “Biz yoğunluk olacağını tahmin ederek hem masa, hem de yemek konusunda tedbirimizi almıştık. Gelen herkese yetecek yemeğimiz vardı.  Yoğun bir katılım oldu, Ramazan ayında kapınıza gelen kimseyi çevirmek bizim manevi yapımıza ve kültürümüze terstir. Gelen herkese masada yer gösterdik. Ezan öncesi masaların büyük bir bölümüne yemekler dağıtılmıştı. Ezan’ın okunmasının ardından az sayıdaki masalara yemek dağıtımı sürüyordu.  Bazı arkadaşlarımız sabırlı olmadılar. Program sonunda kazanlarda yaklaşık 200 kişilik yemek arttı ve bu yemeği Suriyeli Türkmen kardeşlerimize gönderdik. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye  Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e, il protokolümüze, ilçe belediye başkanlarımıza, esnaflarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın